Пострадалите при катастрофата журналисти от БГНЕС са в много тежко състояние

Журналистите, , са в много тежко състояние. Това каза за сутрешния блок на bTV д-р Донка Минкова от проф. д-р „Параскев Стоянов” Ловеч.

Вчера те са били консултирани с неврохирург и е била отхвърлена възможността да се проведе някаква операция по отношение на черепно-мозъчната травма на Светломир Генев.

И двамата са с гръден капак, с множество счупвания, Любомир Янев е със счупен десен крак и тежък гръден капак, Светломир Генев е с гръден капак, със чупен долен крайник. Състоянието им е много тежко, обясни д-р Минкова.

След консултация с проф. Радев, който е завеждащ КАРИЛ на университетската болница в Плевен, е решено тази сутрин те да бъдат транспортирани за УМБАЛ-Плевен, тъй като вчера не са били в стабилно състояние, допълни д-р Минкова.

Момчето от другата кола е в най-стабилно състояние, каза още тя. То е с перфорация на черво, опериран е, има счупен таз и счупен крак.

Диджей Теди Джорджо се е озовал на мястото на катастрофата минути след инцидента с журналистите от агенция БГНЕС вчера. При тежката катастрофа загина фотографът Петко Налбантов.

В сутрешния блок на bTV диджей Теди Джорджо сподели какво се е случило:

„Спряхме на една две минути след катастрофата – имаше мъртва тишина, чуваха се само птички. Помислихме, че сме спукали гума”.

Шофьорът помислил така, защото прозорецът му е бил малко отворен и е чул звука от катастрофата.

„Видях как две коли са ударени, в първия момент се стреснах и хукнахме към колите.
Видяхме, че хората са вътре, върнах се в колата и звъннах на 112 – в 08.45 ч.”, разказа още диджеят и допълни:

„Когато започнахме да ги вадим, видях, че са 4 човека. По-късно разбрах, че са наши колеги журналисти, даже брандът не си личеше, много бяха смачкани колите. Много стенеха, жестока картина беше”.

Спешна помощ се е отзовала на мястото още на 4-5 минута, разказа спасителят. Много от преминаващите са спрели да помагат, както българи, така и международни шофьори.

Едно от момчетата е започнало веднага да спира движението в двете посоки, докато дойде полицията.

Вратите са били залостени. Хората са успели да отворят вратата отдясно и да извадят двама от пътниците. Едното момче е било затиснато с предницата.

„Застанах до момчето и му казах „Дишай бавно, кажи ми имената си”. Това момче, което беше починало, то беше в много тежко състояние. Много хора се включиха и тук трябва да благодаря на всички. Каквото можахме успяхме да направим. Вчера осъзнах какво съм направил”, сподели още Теди Джорджо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини