Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Студент изобрети ръкавици, които превръщат движенията в текст и реч

Студентът Хадийл Айуб е изобретил „умни“ ръкавици, които преобразуват езика на знаците в реч, пише CNET. Хората, които се затрудняват да говорят или чуват срещат проблеми при общуването. За съжаление, по-голямата част от останалите не владеят езика на знаците, който замества думите с жестове. Студентът от Лондонския университет е решил да заобиколи тази пречка с ръкавици, превръщащи жестовете в разбираем текст или в реч.

Безжичните SignLanguageGlovе, създадени, за да направят по-лесна комуникацията за хората с увреждания, вече са преминали през три прототипни етапа. Най-новата версия функционира с процесор за трансформиране на текст в реч.

В момента Хадийл работи върху модел на устройството със съпровождащо приложение за смартфон, което ще получава данни от ръкавиците чрез Wi-Fi. Студентът се надява да интегрира и функция за превод, която ще направи възможен превода на различни езици в реално време. Хадийл има идея да разработи и по-малки ръкавици, подходящи за деца. Следващият модел ще бъде в състояние да изпраща текстови съобщения и имейли на базата на превода на жестове, отбелязва изобретателят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.