Студент изобрети ръкавици, които превръщат движенията в текст и реч

Студентът Хадийл Айуб е изобретил „умни“ ръкавици, които преобразуват езика на знаците в реч, пише CNET. Хората, които се затрудняват да говорят или чуват срещат проблеми при общуването. За съжаление, по-голямата част от останалите не владеят езика на знаците, който замества думите с жестове. Студентът от Лондонския университет е решил да заобиколи тази пречка с ръкавици, превръщащи жестовете в разбираем текст или в реч.

Безжичните SignLanguageGlovе, създадени, за да направят по-лесна комуникацията за хората с увреждания, вече са преминали през три прототипни етапа. Най-новата версия функционира с процесор за трансформиране на текст в реч.

В момента Хадийл работи върху модел на устройството със съпровождащо приложение за смартфон, което ще получава данни от ръкавиците чрез Wi-Fi. Студентът се надява да интегрира и функция за превод, която ще направи възможен превода на различни езици в реално време. Хадийл има идея да разработи и по-малки ръкавици, подходящи за деца. Следващият модел ще бъде в състояние да изпраща текстови съобщения и имейли на базата на превода на жестове, отбелязва изобретателят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии