Започва най-голямото BG изложение на автомобили

От събота до следващата неделя в международния “Интер Експо Център” в София ще се състои най-мащабното българско изложение в дългогодишната му история. За първи път ще участват абсолютно всички вносители на нови коли на нашия пазар, премиерите ще са над 70, а експонатите - над 200. Посетителите също така ще имат възможност не само да се качат и да разгледат автомобилите в изложбените зали, но и много от тях да пробват на път.

Досега автосалоните се провеждаха през юни, който не е най-подходящият сезон за посетителите и също така не е съобразен с календара на автомобилните новости. Често салонът съвпада с глобални спортни събития. Поради тези причини браншовата Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) взе решение за преместване на датата.

Организаторите очакват огромен интерес към салона, а именно между 50 000 и 80 000 посетители, колкото е и рекордът от времето, когато изложенията се правеха в началото на века в зала “Фестивална”.

Цените на билетите са по 8 лева за възрастни, и по 4 лв. за пенсионери и ученици. Децата под 7 години ще влизат без пари. За първи път ще има и “семеен” талон, в който всеки малчуган независимо от възрастта си, ще е със свободен вход, ако е придружаван от двама възрастни.

Всички посетители могат да ползват срещу заплащане буферния паркинг с 1300 места при метростанция "Интер Експо Център - Цариградско шосе".

Един от посетителите ще спечели от томбола голямата награда - автомобил по избор от седем предоставени от организаторите модела: Hyundai i20, Ford Fiesta, Peugeot 208, Suzuki Celerio, Skoda Fabia, Volkswagen Up и Citroen C1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили