Дневен хороскоп на Алена за неделя, 23.02.2020

На 23 февруари 2020 да почерпят

Кралски особи ритат трона в името на любовта

Десетки арестувани при антиправителствени протести в Казахстан

Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Как се прави лятно вино в театъра?

“Случайна среща” от Ерик Чапъл събира самотни души на сцената на Сатирата

Елегантен бар в скъп хотел. В бяло, червено и черно. И малко златно за разкош. Звучи Strawberries, cherries and an angel’s kiss in spring… Рецептата за лятно вино от онази стара прекрасна песен на Лий Хейзълууд подсказва любовната нотка в това, което предстои. А щом има ягоди, череши и пролетна ангелска целувка, напитката трябва да лека, пивка, палава. Точно такъв е и най-новият спектакъл в столичния Сатиричен театър. “Случайна среща” от Ерик Чапъл посрещна вчера първата си публика в зала “Методи Андонов”.

Британска романтична комедия – това е единият ключ към спектакъла. Макар и непознат в България, авторът на 27 пиеси и на сценарии за около 200 тв серии е доста популярен на Острова. Чапъл дори има награда БАФТА за най-добър тв ситком (”Пълзяща влага”). А романтичната му комедия “Случайна среща” е прекрасен случай да бъде открит и у нас.

Съдбата събира две жени и двама мъже на нарочно парти за необвързани бизнесмени. Нито един от четиримата има нещо общо с “бизнесмен” – по-скоро са обрулени от личната си несрета мечтатели за малко щастие. Всеки носи странностите си: Лиз (Албена Павлова) е дръпната, а Джули (Жанет Иванова) – вятърничава; Клайв (Кирил Бояджиев) топи мъката си в уиски, а Малкълм (Кирил Ефремов) – в подмолни номерца. Всички лъжат. За постове, за богатство. Само липсата на любов няма как да скрият и тя безмилостно ги предава. Как? Следете кодовите думи като “рокля”, “Бет”, “стая”, “първи път”…

“Да пишеш пиеси и да ги публикуваш е като да пускаш съобщение в бутилка. Никога не знаеш при кого ще попадне”, казва Ерик Чапъл. У нас пиесата му е попаднала в ръцете на режисьора Бойко Илиев. В добри ръце, забъркващи лятно вино от “ягоди, череши и ангелски целувки” в… театъра.

Следващите представления са на 16 и 29 ноември.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.