Хванаха убиеца на Дебелия в Поморие, арестуваха и помагачите му

Има задържани за убийството на Иван Попов в центъра на Поморие от неделя вечер. За това съобщи в ефира на bTV главният секретар на МВР Георги Костов. Освен физическия извършител на престъплението в ареста са и неговите помагачи.

Вчера вечерта наркодилърът Иван Попов, известен с прякора Дебелия, беше застрелян в главата пред заведение в Поморие. В рамките на 12 часа служителите на реда са заловили извършителите и техните помагачи.

Георги Костов каза още, че вероятно до няколко часа Окръжна прокуратура ще съобщи официално за арестите.

Въвежда се 100% контрол на обществените места и външната ни граница. Операцията стартира от обедните часове на 14- ти в събота, като до момента са задържани 320 незаконно пребиваващи в страната чужденци, но за тях няма установена съпричастност към терористична дейност, каза още костов.

В рамката на операцията са образувани девет досъдебни производство, задържани са 11 български граждани, които извършват каналджийска дейност, допълни Костов.

В отговор на атентатите в Париж са предприети множество действия от наша страна, категоричен е той.

Всички незаконно проникнали в страната твърдят, че са от Сирия или Ирак, но голяма част от тях лъжат и са граждани на Афганистан и Пакистан, каза Костов.

Въвеждаме 100% контрол на външните ни граници и критичната инфраструктура като сградите на посолства и техни имоти, както и на места, където има масово струпване на хора – автогари, жп гари, молове, успокои главният секретар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право