Шофьорът-убиец на 3-годишната Даниела иска да го съдят по съкратеното следствие

25-годишният Янко Чакалов от Сливен, който прегази с кола и уби на улицата 3-годишната Даниела, ще бъде изправен пред съда . Окръжната прокуратура е внесла обвинителния акт.

Неправоспособният шофьор е признал нацяло фактите и е поискал да бъде съден по съкратеното съдебно следствие, каквато възможност му дава законът - съобщиха от обвинението.
Чакалов блъсна с автомобил "Фиат" момиченцето на ул."Изгрев" в сливенския кв."Речица".

Трагедията стана около 20:00 ч на 4 октомври м. г. След удара той избяга и се укри. По-късно полицията го издири и задържа. След ареста направеният му тест отчете 0,89 промила алкохол. Оказа се, че Янко не само е седнал пиян зад волана, а и че няма шофьорска книжка. Той вече бил осъждан за управление на автомобил без свидетелство. Отнел живота на детето в едногодишния изпитателен срок на наказанието си.

Разследването приключи за по-малко от три месеца. Извършени са множество разпити на свидетели, изготвени са четири експертизи - съобщиха от прокуратурата. Първото заседание по делото е насрочено за 26 януари. По повдигнатото обвинение законът предвижда наказание от 3 до 15 години затвор. Ако Окръжният съд приеме постигнатото споразумение между подсъдимия и прокуратурата, случаят може да приключи в едно заседание. А определеното наказание - да бъде редуцирано с една трета.

Няколко месеца преди да бъде убито детето на пътя, друг неправоспособен, пиян и дрогиран млад шофьор уби на улица в Сливен 60-годишен охранител. 19-годишният Даниел Симеонов бе осъден на 5 г. затвор при първоначален строг режим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право