Топ измамникът, разкрит от монахини, остава в ареста

Топ измамник, , остава в ареста с постоянна мярка.

Изкусният мошеник, който завлякъл десетки мераклии за изгодни кредити, кандидати за работа, купувачи на автомобили бе заловен преди броени дни във Варна, където опитал да се укрие.

31-годишният Пламен Петков Петков бе обявен за общодържавно търсене след като в Областната дирекция на МВР в старата столица завалели жалби от потърпевши. Към момента в полицията има документирани общо 8 случая на извършени от младия мъж злодеяния.

При разследването са установени извършени от Пламен Петков още 5 измами на стойност 4400 лв. Серийният мошеник използвал различни схеми, за да измъква пари от жертвите си-от намиране на работа, покупка на автомобил до получаване на куриерска пратка. Петков омайвал доверчиви, че е известен бизнесмен и че може да им осигури на изгодни цени автомобили като за услугата прибирал капаро. Завличал е хора като се е представял като служител на висок пост в МВР или ДАНС. Обещавал е назначаване на работа в силовите структури срещу съответно заплащане. Петков мамил и като мним представил на известни фирми. Срещу пари в брой той твърдял, че може да исигури печелене на търгове по обществени поръчки, както и отпускане на нисколихвени банкови кредити. За услугите мошеникът прибирал различни суми, които варират от 20 до 2000 лева.

Всички престъпления са извършени на територията на Велико Търново. След доклад на материалите в прокуратурата Пламен Петков е привлечен в качеството на обвиняем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право