Проф. Вучков стана на 80 години: Четирите ми телефона не спират да звънят

Много мои почитатели, предани и верни, ме съветват да пазя здравето си, като намаля горещината в моите телевизионни изяви, защото съм вече на 80 години. Аз отговарям, че тази горещина не ме изтощава, а ме радва. Имам четири телефона и на празника ми не спряха да ме тревожат, в хубавия смисъл на думата от 7 часа сутринта. Корифеят Тончо Русев ми каза: „Поздравявам те. Първо за рождения ти ден, а и защото си народен любимец“ - това заявява пред бТВ професор Юлиан Вучков, който вчера отпразнува 80-годишния си рожден ден.

Вучков казва, че все още се учудва на себе си, защо продължава да се ядосва на лоши хора и явления, които са му известни от десетилетия.

„Най-тежките години в моя живот бяха детските и юношеските. Тогава се борех да не умра от глад, унижение, от смазващата ме самота. Нямаше един грижовен човек до мен. Живях с майка ми до 5-годишна възраст, а с баща ми съм се виждал само няколко пъти и то случайно“, спомня си професорът.

Той допълва, че няма хоби, защото непрекъснато има работа - признава, че досега винаги са му помагали хуморът и смехът.

„За тези 80 години научих, че трябва да бъдеш смел и гъвкав. Аз съм безкомпромисен, но понякога трябва да се правят малки компромиси“, казва Вучков.

За жената до себе си – Диана, обяснява, че „си принадлежат един на друг“.

„В момента е оттатък и прави торта“, смее се професорът.

Относно това, че няма деца, той признава, че се е страхувал, че няма да намери подходящата жена.

„Все пак имам 30 деца – това са моите книги“, добавя Вучков. И за финал пожелава на хората да говорят по-малко, да четат и мислят повече и най-много да работят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура