Полярното мече Нора топи сърцата на почитатели от цял свят

Полярното мече Нора, едва проходило, вече е истинска медийна звезда. Причината е, че родено в плен и отхвърлено от майка си. 

Преди три месеца зоопаркът „Кълъмбъс“ (ColumbusZoo.org) в Охайо имаше повод за огромна радост – полярната мечка Аврора роди две мечета, припомня бТВ.

Радостта обаче скоро беше помрачена, защото едното бебе умря, а второто постепенно бива пренебрегнато от майка си и се налага гледачите да поемат грижите за него. Историята почти повтаря тази на малкия Кнут от зоопарка в Берлин, който бе истинска сензация. То беше първото полярно мече, родено в плен германската столица от 30 години. Малко след раждането обаче неговият брат близнак умря, а Кнут беше отхвърлен от майка си. По негов образ бяха изготвени плюшени мечета, бяха записани песни и дори беше заснет филм.

Както и Кнут, така и Нора е кръстена след гласуване в интернет сред любителите на животни. Пухкавата „малка госпожица“ още не е дебютирала пред посетителите и живее във ветеринарната клиника, където получава 24-часови грижи, хранене на всеки четири часа и много играчки.

От управата на „Кълъмбъс“ пък се грижат да държат феновете ѝ информирани за развитието ѝ с клипове в канала на зоологическата градина в „Ютюб“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл