Uriah Heep идва с Мик Бокс в Русе

Легендарната банда "Юрая Хийп" ще разцепи "Булстрад Арена" в Русе на 7 май т.г., съобщи един от менидърите на залата Борислав Велков. Рокдинозаврите ще пристигнат в крайдунавския град след концерта им в Румъния, водени от китариста и единствен оригинален член на групата от създаването й през 1969 г. - Мик Бокс. Грандиозното шоу е специален подарък и кулминация за празника на "малката Виена" на Гергьовден.

"Юрая Хиип" идва със специално оборудване, тя е бутикова група и с нея се преговаря трудно", призна Борислав Велков. Световноизвестните музиканти няма да нощуват в Русе, но са поставили специални условия за меню, напитки и усамотение на свещи зад сцената. Бандата е настояла "всички в залата да са щастливи и усминати" като част от сложните изисквания, изпълнени от русенските мениджъри.

Билетите за концерта ще се пуснат до дни. Местата за "Дайър стрейтс", която ще забие в "Булстрад Арена" на 21 март т.г., вече са на изчерпване. Шоуто The Dire Straits Experience е част от европейското турне на групата до края на април.

За 5 месеца след откриването й в най-модерната мултифункционална зала в България са представени 18 спортни и развлекателни събития, събрали над 35 000 зрители.

***

Английската рок група Юрая Хийп свири прогресив рок, арт рок, хард рок и хеви метъл. Най-успешните и години са между 1970 и 1976 г., когато записва по два албума за година. Зад култовите постижения стоят Дейвид Байрън, Кен Хенсли, Мик Бокс, Гари Тейн и Лий Кърслейк. В Америка бандата пробива с хитовете „Easy Livin'“, „Sweet Lorraine“ и „Stealin'“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура