Индия отказва безплатния интернет на Facebook

Индийските регулатори отхвърлиха проекта „Фрий Бейсикс“ на Фейсбук, съобщава „Ню Йорк Поуст“.

Проектът е колаборация между социалната мрежа и високотехнологични компании с цел да осигуряване на лесен достъп до определен набор от сайтове и интернет услуги в слаборазвитите и развиващите се страни.

Позовавайки се на принципа за неутралност на мрежата, който изисква равен достъп до интернет, индийските регулатори отрязаха „Фрий Бейсикс“, който осигурява достъп само до Facebook и „малка, осакатена колекция от сайтове“. Предложението на Facebook изглежда повече като начин да се зарибят нови потребители, отколкото да им се даде възможност да използват Мрежата, е твърдението на регулаторите.

Също така не беше пропуснато да се порицае агресивната рекламна кампания на социалната мрежа, която се разпространяваше през последните седмици, окуражаваща потребителите да изпращат писма до регулаторите, притискащи ги да дадат разрешение на услугата.

„Въпреки че резултатите засега са разочароващи, ще продължим с усилията си да премахнем бариерите и да осигурим на връзка до интернет на тези без такъв“, заявява Facebook в изявление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии