Клайдерман свири с Русенската филхармония в "Булстрад Арена"

Ричард Клайдерман ще свири с Русенската филхармония в зала "Булстрад Арена", съобщиха мениджърите й Иван Драндийски и Борислав Велков. Единственият концерт на световноизвестния пианист в България ще бъде на 7 юли т.г.

"Условието на Клайдерман е да свири на пиано "Стейнуей", уточни директорът на Държавната опера в крайдунавския град Найден Тодоров. Виртуозът ще импровизира върху една от общо три български песни на сцената. В концерта ще прозвучат негови хитове, наред с произведения от класическа симфонична и филмова музика по творби на Гершуин, Бърнстейн, Мориконе и други. Спектакълът ще бъде озвучен допълнително.

"Искаме да докараме най-големите световни имена в Русе, а ежегодният фестивал "Сцена край реката" да има своеобразен връх", обясни маестро Найден Тодоров. Проектът е част от амбицията на "Булстрад Арена" да превърне Русе в регионален център за спорт и култура. От началото на годината вече са договорени 20 събития в залата.

Преди 5 г. директорът на Русенската опера дирижира концерта на Пловдивската филхармония с легендарния Джон Лорд. Покойният основател на „Дийп Пърпъл" и Русенската филхармония взривиха и сцената в Букурещ, а Найден Тодоров участва за трети път в концерт на Джон Лорд с музикантите от група „Те” и Софийска филхармония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура