ООН: В Сирия не спират престъпленията срещу човечеството

През петте години на сирийския конфликт са извършени многобройни престъпления срещу човечеството, а сирийските власти и групировката ДАЕШ продължават да извършват такива престъпления, гласи доклад на независима комисия на ООН, цитиран от информационните агенции.

„Груби нарушения на човешките права и международното хуманитарно право не спират и ескалират от абсолютната безнаказаност”, цитира агенция „Ройтерс” заключенията на комисията.

В документа се посочва, че „последните резолюции на Съвета на сигурност на ООН като цяло остават незабелязани и нереализирани”.

„Продължават да се извършват престъпления срещу човечеството от страна на правителствените сили и ДАЕШ. Военните престъпления са широко разпространени.” – констатира комисията.

В доклада се посочва също, че Сирия се намира на границата на колапса и че трябва да бъдат спрени атаките срещу гражданското население.

Както „Труд“ писа вчера САЩ и Русия постигнаха съгласие споразумението за прекратяване на огъня да влезе в сила на 27 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят