Да покръстваме бежанците!

Християнството е на път да изчезне от Стария континент. Застрашени са и католиците, и православните, и протестантите.

Това е очевидно. До 2100 г. Европа ще е мюсюлманска. Мултикултурализмът ще се окаже в плен на религиозния фанатизъм. Джамиите ще превземат пейзажа на най-големите градове. Може би все пак най-мощното оръжие срещу екстремизма е просветата и културата - европейските политици са длъжни да приобщят емигрантите към цивилизационния модел на старите култури в Европа. Това ще е трудна и продължителна мисия, но си заслужава.

Предлагам на българското правителство да въведе задължително пет стъпки към всички, които искат да останат в България:

1. Приемане на православието от мигрантите, които преминават през нашата страна. А новородените на наша територия веднага да се кръщават от православни свещеници.

2. Мининум три години обучение по български език и история за тези, които са решили да останат.

3. Социални помощи за възрастните - не повече от една година. След това им се предлага съответстваща на образованието им работа. Ако откажат, следва екстрадиране.

4. Недопускане на обособяване на мюсюлмански квартали в големите градове. Разселване на компактни маси от имигранти по селата.

5. Недопускане на създаване на техни училища, религиозни школи и университети на съответните езици.

Ако и другите европейски държави въведат подобни мерки, до десет години ще имаме положителен резултат в обръщането на тенденцията. Първо, знаейки за тези ограничения, мигрантите ще се насочат към други континенти; второ, тези, които останат, ще трябва бързо да приемат християнската религия и светския живот в приелата ги страна.

Ако не - „Сбогом!“ на граденото в продължение на хиляди години. Всичко, създадено от древните траки, елини, римляни, келти и славяни, построено от императори, папи и хора на изкуството, ще бъде изравнено със земята, забравено и загубено за следващите поколения. Милиарди евро изтичат от джобовете на обикновените хора, за да се поддържа високият стандарт на чиновниците в Брюксел, а и у нас - за какви ли не комисии, експерти и съветници по миграцията в определени министерства. Вместо метла Бойко Борисов да връчи на тези държавни тунеядци по един кръст и по една българска книга, за да проумеят откъде трябва да започнат. За какво им плащаме? Веднага да изработят рестриктивна стратегия и никакво отстъпление от нея.

Тази политика спокойно може да се приложи и към ромите - или са част от държавата, или не са. Стига привилегии за това разрастващо се малцинство. Опасността България да се превърне изцяло в циганска държава е много по-голяма от тази да осъмнем един ден халифат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи