30-членна бизнес делегация от Пекин посети Пловдив навръх Разпети петък

Община Пловдив ще продължи да задълбочава сътрудничеството си с Китай, стана ясно след среща на кмета Иван Тотев с 30-членна делегация от два района на столицата на азиатската държава Пекин. Гостите бяха водени от вицекметовете на областите Фангшан г-н Лу Гуои и Хаидиан г-жа Чен Шуанг.

"Първите ни впечатления от Пловдив са, че той е красив и чист град, който създава усещането за спокойствие. Видяхме Гребната база, където хората се разхождат, спортуват, карат велосипеди и изглеждат щастливи", заяви г-н Лу Гуои. Той посочи, че китайската бизнес делегация е у нас за участие в Световния винен конкурс, тъй като през 2018 г. област Фангшан ще е домакин на подобен форум.

"Двата района представляваме миналото и бъдещето на Пекин. Хаидиан е с население 3,6 млн. души и там има концентрация на високотехнологични производства. Дойдохме в Пловдив да обменим опит, защото през 2018 г. ще сме домакини на световния конкурс за вино", подчерта г-жа Чен Шуанг. Тя и г-н Лу Гуои отправиха официална покана на кмета Тотев за посещение на пловдивска делегация с цел задълбочаване на двустранните връзки.

Домакинът Тотев пък подчерта активната работа на местната администрация за развитието на българо-китайските отношения. В подкрепа на думите си кметът посочи провеждането на куп големи икономически форума през последните години, побратимяването с Шънджън и съвместното сътрудничество в рамките на Международния форум на туристическите градове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции