Верижна катастрофа на Околовръстния път в София затруднява движението

Българин загина в Кипър

Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Учени установиха – бургерите съдържат ДНК от плъхове и хора

Учени от американската компания Clear Labs взривиха научните среди с данните от свое изследване, които сочат, че бургерите съдържат ДНК от плъхове и хора, съобщава Independent.

При проведеното изследване на 258 бургера е установено наличие на месо в два вегетариански продукта и три случая, в които бургерите съдържат ДНК от плъх и един с наличие на човешко ДНК.

„Най-вероятната причина за наличието на подобни съставки е случайното смесване на коса и нокти в бургерите по време на производствения процес. Това, което много от потребителите не знаят е, че количества от човешко и плъхско ДНК могат да попаднат в границите на приемлив регулаторен обхват“, твърдят изследователите.

Изглежда, че бургер индустрията прави огромни нарушения, като подлъгва потребителите. Поне 6% от съдържанието на бургерите, което виждаме на етикетите, всъщност е заместено с други продукти.

Често пъти в местните бургери се добавя пуешко или пилешко. Оказва се, че 4,3% от бургерите съдържат патогенно ДНК, което може да доведе до хранителни отравяния и редица сериозни заболявания, като туберкулоза, гастроентерит и други стомашни заболявания.

В списъка на проблемите и нередностите, в непосредствена близост до смесеното месо и наличието на ДНК от плъх, се нарежда откритието, че 12 от изследваните бургери съдържат над 100 калории повече, отколкото пише на етикета.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.