Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Лек срещу бели коси разработват в САЩ

Разработват се медикаменти срещу проблеми с пигментацията.

Приемайте цинк срещу оплешивяване и косопад

Терапията ще помага и при нарушения на пигментацията като витилиго

На базата на научно откритие, което обяснява загубата на пигментация, специалистите могат да разработят терапия срещу побеляването на косата, както и срещу кожни проблеми като витилиго.

При лабораторни проучвания в медицинския център “Лангон” в Ню Йорк, САЩ, са били изследвани клетъчните пътеки на човешки и миши клетки от кожата и космите. Учените установили, че контролът на въпросните биологични единици се регулира от две сигнални клетъчни пътеки, които имат ключова роля по отношение на образуването на клетки в кожата и косата. Според специалистите именно в тях се крие основата на проблема с обезцветяването. Промяната в тези пътеки влияе на количеството на формирания пигмент.

Това откритие може да доведе до разработването на медикаменти, които да се борят с кожни нарушения, свързани с образуването на пигментация в кожата, като витилиго. Могат да са от полза и срещу побеляването на косата.

При мишките, когато клетките се отглеждат с дефицит на една от тях, козината посивява преждевременно.

В по-нататъшния ход на изследването станало ясно, че стимулирането на потиснатата клетъчна пътека води до повишаване на пигментацията от страна на меланоцитните стволови клетки. Това повишаване е 15 пъти в рамките на само 2 месеца, а резултатът е хиперпигментация.

Проучването показва, че сигнализиращите клетъчни пътеки имат много важна роля в растежа и регенерацията на определени пигментни клетки на кожата и косата. Блокирането на тези сигнали вреди на растежа на стволовите клетки и ги оставя да съзряват като обикновени меланоцити.

Междувременно нови проучвания се съсредоточават и върху влиянието, което цинкът оказва на косата. Освен че е необходим за растежа и възстановяването на организма, той участва в синтеза на няколко важни хормона и стотици ензимни реакции. Този микроелемент стимулира растежа на косата и може да помогне за успешното справяне с оплешивяването.

Дерматолози от университета в Хамбург доказват, че при наличието на косопад и начални фази на оплешивяване, приложението на препарати с високо съдържание на цинк има висока ефикасност. Заключението е на база шестмесечен курс на лечение на 108 пациенти, страдащи от косопад, при което доброволците приемат доза цинков сулфат от 10 г три пъти на ден.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете