Bugatti за деца - играчка за 60 000 евро

Коронавирусът явно е “заразил” и дебелите портфейли на част от 500-те купувачи на най-скъпата детска количка Bugatti Bebe. Цялата серия от 500 екземпляра беше набързо разпродадена миналата година, но сега някои от бъдещите собственици се отказват от покупка и на пазара излизат свободни екземпляри. Цената на луксозната играчка варира от 30 до 60 хиляди евро в зависимост от капацитета на батерията и оборудването (също като при автомобилите за големи).

Дългият 2,80 м детски модел Bugatti Bebe се предлага в три версии. В най-ниската батерията е с ресурс от 1,4 киловатчаса, а в най-високата - 2,8 киловатчаса. Предаването е на задните колела. Колата може да се движи със скорост до 70 км/ч. Родителите имат възможност по електронен път да определят позволената максимална скорост. С едно зареждане на батерията се изминават между 25 и 50 км/ч, ускорението от 0 до 60 км/ч е 6 секунди при топмодела.

Bugatti Bebe е модерна интерпретация на знаменитата детска кола, която основателят на компанията Еторе Бугати прави за своя син Роланд през 1926 г. - умалено копие на състезателното Bugatti Type 35 в мащаб 1:2.

Коментари

Задължително поле