Bugatti за малки и големи

Bugatti Bebe е най-малкият и най-евтин модел с емблема на Bugatti, който е признат от най-стария клуб на собственици на коли от тази марка.

Феновете на марката припознаха детска кола за автентичен модел

Ретро дизайн и модерна техника

Най-старият клуб на собственици на автомобили Bugatti в света, основан през 1929 г. във Великобритания, официално сертифицира детската кола Bugatti Bebe, която се произвежда от компанията The Little Car. Така организираните фенове на Bugatti признават официално това превозно средство за най-новия член на семейството на култовата марка.

Bugatti Bebe е копие на детската количка, която основателят на компанията Еторе Бугати създава през далечната 1926 г. за четвъртия рожден ден на своя най-малък син Роланд. Колата е умален мащаб на култовата състезателна машина Bugatti Type 35, прославила марката с победи в редица състезания.

Днешното издание на Bugatti Bebe също копира оригиналния модел Type 35. Колата е предназначена за деца над 14-годишна възраст, но може да се управлява и от много по-големи шофьори. Тя се задвижва от електрически мотори на задните колела и ускорява от 0 до 60 км/ч за по-малко от 6 секунди. Собственикът получава специален ключ, с който може да увеличи максималната скорост на движение до 75 км/ч. За най-начинаещите водачи скоростта може да бъде ограничена до 10 км/ч.

В зависимост от капацитета на батерията (максималният осигурява пробег 50 км) цената на Bugatti Bebe варира от 30 до 60 хиляди евро. Реално това е най-евтиният модел, който носи емблемата на славната марка. Зад класическия ретро дизайн се крият модерни технологии като LED фарове, хидравлични спирачки и алуминиева каросерия. Тъй като няма хомологация за масовите пътища, тази кола може да се управлява само в частни имоти и на писти.

Коментари

Задължително поле