DJ Емо миксира музика и футбол

Правил е партита в Англия, Северна Ирландия и Виена

От 10 години търновецът е начело на феновете на “Манчестър Юнайтед”, притежава 170 фланелки и 28 часовника с логото на тима

Когато човек има мечта, свързана с възвишена кауза и я преследва упорито, цялата Вселена му помага да я реализира. В това е убеден Емил Йорданов, който във Велико Търново е по-известен като DJ Емо.

Напоследък името му се свързва с култовия “Клуб 7” в старата столица. С всеки изминал ден той се превръща във все по-популярно място за срещи с известни личности на България, за откровени разговори, представяне на книги и произведения на изкуството. От 7 септември 2017 година до момента в клуба находчивият търновец е организирал близо 30 срещи. Сред гостувалите са музикантите от ФСБ, първата българска световна шампионка и носителка на олимпийски медали в дисциплината скок на височина Йорданка Благоева, гимнастикът Йордан Йовчев, Мадлен Алгафари, най-известният ни състезател по културизъм Христомир Христов, актьорът Иван Митев, футболната легенда Бончо Генчев...

“Този клуб е моя стара мечта. Сега осъзнавам, че цял живот точно към това съм се стремил. Да имам място, свързано с музиката и спорта, но и с хора на науката и изкуствата. И то без никаква комерсиалност!”, подчертава DJ Емо.

И както е известно, нищо в живота не е случайно. Нарекъл клуба си “Клуб 7”, защото 7 е любимото му число. Завърнал се е в родния си град след 7-годишно отсъствие. Когато създавал фирмата, регистрацията й излязла на 7. 07. 2017, а всичките му любими футболисти са играли с номер 7. Цели 7 години е работил като диджей в Норвегия.

“Правил съм партита в Англия, в Северна Ирландия и във Виена, но Велико Търново е моят роден град и тук се чувствам на точното място. Не ми се пътува вече, искам тук да работя. Намерих приятели и съмишленици, които ме подкрепят и вярват, че ще успея, защото правя всичко от сърце. Кариерата на Емил Йорданов като диджей стартирала през 1991 година.

“Стана изненадващо, защото тогава бях музикант. Свирех на ударни инструменти, изучавах солфеж, хармония, пиано, но не съм си и помислял да се захвана с подобна работа. През 1990 година, когато завърших средното си образование в механотехникума в Горна Оряховица, не ме приеха в консерваторията и влязох в казармата. Един ден бях в отпуска и се разхождаме с моя приятел художника Габриел Панев из Велико Търново. Срещнахме случайно на улицата наш познат – Тихомир Военкин. Той знаеше, че се занимаваме с музика, и обясни, че ще прави заведението си дискотека и че търси диджей. Проимоли се да му помогнем. Спогледахме се с Габриел – той художник, аз музикант, нямахме представа какво е да си диджей. Но Тихомир настоя и се съгласихме да влезем в необичайната роля само за две вечери. Намерихме техника като тогава се работеше с декове, с касетки и бяхме готови за нещо, което не знаехме какво е точно”, спомня си с усмивка Емо Йорданов.

Любовта към футболния тим “Манчестър Юнайтед” е другото огромно вдъхновение на известния великотърновец. Емил Йорданов признава, че е луд по “Манчестър Юнайтед” и така се стигнало до създаването на фенклуб на отбора у нас. Заедно с останалите момчета от клуба вече са се срещали с абсолютно всички футболисти от тима. Сред най-паметните му срещи са тези с знаменития футболен треньор Сър Алекс Фъргюсън. Шест пъти го е виждал и шест различни бутилки вино му е подарил. Емо Йорданов толкова му се възхищава, че дори е кръстил сина си на него.

Коментари

Задължително поле