Huawei „стреля” по Galaxy Note 9, намеква за "реални подобрения" при Mate 20

Huawei пусна туийт, наричайки P20 Pro и следващия си проект, който се очаква да бъде от серията Mate, "реални подобрения". Написаното е почти сигурно закачка със Samsung Galaxy Note 9 и неговите минимални подобрения. Освен ако не сте избягвали всички и всичко през последните 3 дни, сигурно сте чули, че Samsung разкри следващия си флагман, а това е именно Galaxy Note 9.

Оказва се, че екипът на Huawei внимателно е наблюдавал обявяването на конкурентния смартфон, тъй като вчера китайският гигант използва twitter, за да нанесе не толкова изтънчен удар на южнокорейския си съперник и очевидната липса на иновации.

Въпреки че Huawei не се обръща директно към Samsung, е съвсем ясно, че Note 9 е целта на туийта. Дори и при забележителните подобрения на S Pen и добре дошлите увеличения на батерията и RAM паметта, е трудно да се разклати чувството, че Note 9 е нещо повече от една постепенно подобрена версия на Note 8 с няколко заготовки от Galaxy S9 и S9 Plus.

Независимо дали сте доволни от Note 9 или не, Huawei очевидно подушва кръв във водата и се стреми да се възползва. В туийта, китайците намекват, че каквото и да пуснат занапред, ще бъде поредната голяма крачка в правилната посока за компанията. С поредицата Mate 20, за която се говори, че е на хоризонта, ще трябва да изчакаме и да видим дали Huawei може да изпълни това си обещание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии