Какви финансови обещания си даваме за 2024

Толкова е хубаво, че на всеки 365 дни имаме възможност да започваме отначало! Да поглеждаме назад към изминалата година, да преценим какво добро и какво нетолкова добро сме направили за живота си и да си обещаем, че в следващите 365 дни ще променим поне още едно нещо към по-добро.

Нека тази, предстоящата година, да е първата, в която наистина ще сложите ред във финансите си. Това е и първата стъпка към сбъдването на онова пожелание, което си отправяме всяка година - да сме богати.

А това става само с няколко прости стъпки, смятат от Smile Credit.

Ще харча по план, а не хаотично

Създаването на месечен бюджет е най-лесният начин да знаете за кое колко пари можете да похарчите. Запишете повтарящите се постоянни разходи като сметки, вноски по кредит до заплата, такси за танци и спорт и още като вземете пари, отделете тази сума настрани.

Останалите пари разпределете за храна, дрехи и забавления. Ето така, още през януари, ще имате ясен поглед върху парите си.

Ще внасям кредитните вноски редовно

Нищо не заплашва повече личният бюджет от недобро управление на кредитите. Без значение дали теглите бърз кредит до заплата от време на време или сте купили дом и изплащате ипотека, най-важното е да погасявате вноските си навреме.

Това ще ви даде свободата да взимате лесно кредити отново, когато ви се наложи и няма да има никаква опасност да изпаднете в дългова спирала.

Ще отделям по 50 лв настрана всеки месец

Спестяването като че ли се превърна в отживелица, но никой богат човек не е забогатял от това, че е харчил парите си “до дупка”.

Дори да не станем милионери през този живот, добър навик е да отделяме по 50 лв на страни. Ако го бяхте правили редовно през последните 10 години, сега щяхте да имате 6 000 лв. За какво бихте ги похарчили?

Първо ще мисля, а после ще харча, а не обратното

Всички сме изпадали в ситуация “сметката излиза, парите ги няма”. Това се случва когато първи харчим, подвластни на моментни емоции, а чак след това решаваме да направим рекапитулация на похарченото.

Сменете модела и планирайте добре какво ще купите, дори когато става дума за ежедневни покупки от дрогерията или хранителния магазин. Когато пазарувате по списък и с предварителна нагласа от какво имате нужда, няма опасност да се разделите неусетно с трудно спечелените ви пари.

И накрая нека заедно със SmileCredit ви пожелаем богата 2024-та година!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари