Lada Niva стана модерна

Новият модел Lada Niva Travel изненадва с модерния си външен вид.

Руският офроудър излиза с нова визия

Остава старият мотор с 80 коня

Един от най-дълголетните руски автомобили Niva се възражда за нов живот с познатата емблема на Lada. Преди няколко месеца приключи производството на модела като Chevrolet Niva след края на сътрудничеството на руснаците от АвтоВаз с General Motors. От края на декември сглобяването на Niva се поднови в завода в Толяти, като междувременно бяха извършени сериозни корекции във външния вид на автомобила.

“Преоблечената” Niva е трудна за познаване и много прилича на някои японски SUV модели. Калниците са по-изразително оформени с очертани контури и изпъкнали арки. Капакът на двигателя е релефен, а точно под него на по-висока позиция са разположени фаровете. Оформлението на решетката и предната броня е изцяло ново. Задната част на автомобила обаче остава почти без изменения. Различна е бронята, а голямата новост са LED светлините отзад.

Моделът получава ново име след извършения фейслифт - Lada Niva Travel. Запазва се постоянното задвижване на четирите колела с механичен блокаж на диференциала. Не се променя нищо и под предния капак. Там продължава да работи архаичният 1,7-литров бензинов двигател с мощност 80 конски сили. Вътрешният дизайн и оформление остават както преди.

За любителите на прекосяването на тежки терени Lada Niva Travel ще се предлага в специален офроуд вариант. При него в серийното оборудване са включени шнорхел, офроуд гуми облицовка на долната част на каросерията от нелакирани материали, която пази автомобила от одрасквания и същевременно допринася за по-ефектния му дизайн.

Коментари

Задължително поле