Ще направи ли 5G мрежата живота ни по-лесен?

В годините забелязахме, че технологията не само се наложи като основен бранд, но и позволи драстичното улесняване на редица дейности, които сме правили. И ако има една индустрия, която се стреми да покорява нови върхове, това е именно тази. Появата на следващото поколение за пренос на мобилни данни – 5G ще има за цел да повиши не само качеството на мобилните устройства, но и нашата основна работа. В момента в света има над 3.6 милиарда души с такива, като може би се повишават, докато четете тези редове. Много често сте срещали въпросът: защо ни е необходима нова мрежа, след като настоящата изпълнява  достатъчно функции?

Една от основните иновации, които ще видим с помощта на този нов стандарт, е обвързана изцяло с възможността да използваме в пъти по-мощна изчислителна техника, докато нашето устройство се превръща единствено и само в източник на данни. За да го изобразим по-лесно, нека си представим за миг, че нашето устройство е рутер, който може да приема и изпраща сигнали, докато извършваме работата си на персонален компютър. Със сигурност и тази система има някакви ограничения, но нека приемем за момент, че телефонът ни ще работи със сървъри и спокойно може да аутсорсне част от по-тежките процеси на доста по-мощни устройства, оставяйки за своя потребител само забавлението и гладката работа. Ето някои интересни сфери, в които ще работи без абсолютно никакви проблеми:

  1. Социалните мрежи

Те са важна част от нашето ежедневие и има твърде малко хора, които все още нямат профил в една от всички познати и не толкова познати мрежи. Спокойно ще се изненадаме от наличието на точно такива. Освен скорост и безпроблемна работа, най-вероятно ще се интегрират много повече функции, за които дори не сме подозирали, че са напълно възможни.

  1. Музика

Със сигурност знаем, че това е основният източник за забавление и все повече хора забравиха употребата на добре познатите музикални плеяри и други допълнителни устройства. Стриймът на музика винаги е страдал от липса на качество, но след като по-сериозни количества данни могат да бъдат пускани, най-вероятно ще се радваме и на по-високо качество. В случай, че се чудите, песните с високо качество понякога могат да достигнат размерите на висококачествен видео формат.

  1. Мобилни залози

Не е тайна за никого, че откакто можем да носим умни мобилни устройства, събираме в тях всички видове забавления. Това е известно и на различните букмейкъри, като един поглед към Bet365 мобилно приложение ще ни покаже и колко точно потребителя предпочита точно тази форма на забавление. Освен поставянето на прогнози, мнозина избират тази опция, за да гледат и стриймват различни спортни дисциплини. Контролът на риска също присъства и най-вероятно ще бъде още по-лесен за прилагане. Като цяло ще открием, че тази индустрия инвестира много сериозно в новата технология. Вече забелязваме, че феновете могат да гледат по няколко срещи едновременно, като тепърва ще наблюдаваме каква точно може да бъде симбиозата между новата технология и операторите.

  1. Филмите

След като установихме, че 5G и мобилните залози ще се фокусират изцяло върху стрийминга и достъпността, какво можем да очакваме от всички видео платформи? На първо място ще говорим за по-високо качество и взимането на любимата филмотека абсолютно навсякъде с нас. Дори и да сме на почивка или да пътуваме по-често, достъпът ще ни гарантира далеч по-интересни мигове, особено след като и самото качество на услугите ще се промени и повиши. Няма да се налага да чакаме за стрийм или по-сериозен обхват, мобилните приложения ще доставят колкото се може по-сериозно качество.

  1. Видео игри

До този момент е ясно, че мнозина са хвърляли гневни птици върху стадо прасета, изградили редица сложни конструкции. Мобилните забавления дълго време бяха обвързани с елементарна графика и логика, но днес ще открием, че много почитатели биха предпочели компютърната графика. Точно това може да се сложи с новото поколение пренос на мобилните данни. В някои отношения ще забележим, че няма да имаме нужда дори от скъпо устройство, по-важното е, че информацията и визуализацията ще се случват на компютри, като пред нас ще се визуализира далеч по-качествената игра. Подобни практики вече бяха демонстрирани на няколко изложения и във времето ще продължават да се налагат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии