VIII. Лъжа е ”научният консенсус” за климатичните промени

Бившият вицепрезидент на САЩ и климатичен алармист Ал Гор преди 30 години заявяваше, че през 1999 г, светът ще загине заради климатичните промени.

Гласът на тези, които знаят истината, не се чува. Вместо това се слушат безумните и неуките

В средата на декември 2019 г. „Труд“ публикува трите части от поредицата на известния български химик и политик г-н Румен Воденичаров „Климатичните вещици“ . В нея той оборва с факти мита за глобалното затопляне. Една от основните тези е, че проблем с климата съществува, но в него е намесена твърде много политика и твърде малко наука. От тази измама много хора забогатяват – като се започне от пионера в манипулацията за климатичните промени – бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор и се стигне до международния финансов спекулант Джордж Сорос. Появяват се международни екологични организации, които за по-малко от две десетилетия се превръщат в корпорации с многомилиарден капитал – като Световния фонд за дивата природа (WWF) и Грийнпийс.

В същото време Европейската комисия реши страните-членки на ЕС да инвестират трилион евро за „екологизиране“ на икономиката на общността, което е добре дошло за „зелените“ по света и у нас. Тези огромни пари ще влязат именно в техния джоб.

За да даде отговори по темата, „Труд“ започна поредицата „Глобалната лъжа за климатичните промени“.

В осмата част на вашето внимание отново е мнението на проф. Йонко Мермерски, учен, изобретател и преподавател в Университета Джорджтаун в САЩ.

Според екологичното безумие, наричано зелена политика, е налице световен научен консенсус как човешката дейност е основна причина за климатичните промени. Е, това е абсолютна лъжа, казва проф. Йонко Мермерски. Той е убеден, че просто има експерти, на които се плаща много, за да прокарват това твърдение.

„Имайте предвид, че от хилядите учени по света, които могат да оборят климатичните алармисти, много малко изобличават техните лъжи. Колегите си гледат своята работа и не се занимават с опровергаване. Но когато само един специалист-климатолог каже, че човечеството е виновно за измененията в климата, зад него се събират хиляди еколози, които врещят: „Повишение на температурите с един градус и половина ще ни убие, светът ще умре“. И какво се получава – гласът на тези, които знаят истината, не се чува. Вместо това се питат и слушат безумните и неуките, които крещят през цялото време как наближава апокалипсис“, обяснява професорът.

Истерията

Според Йонко Мермерски не е напълно вярно разпространеното мнение, че зад климатичната истерия стои някакъв тесен конспираторски кръг.

„До днес действително няма ясен отговор кой точно прокарва зелените политики. Причината е, че темата за човешката роля в климатичните промени е много обширна. Тя се експлоатира от всеки заинтересован безогледно и безотговорно в името на някакви облаги. Вече се е превърнала в тенденция, която си е самодостатъчна и е много устойчива“, казва проф. Мермерски.

Въпреки това той е опитал да достигне до истината за манипулациите на климатичните алармисти.

„Стана ми интересно и направих проучване откъде идват данните, че човешката дейност е причината за климатичните изменения. В момента основен разпространител на това твърдение е Грета Тунберг. Оказа се, че девойката цитира проучванията на така наречения Междуправителствен панел за климатични промени (МПКП) към ООН“, разяснява професорът.

Той се поинтересувал и кои са учените, които работят в Панела и стигнал до интересни факти.

„Това звено няма ясна структура, но се води за експертната ръка на ООН по проблемите на климата. Сред „специалистите“, които са на пълен щат в МПКП няма нито един, който да е с реален научен ценз. На сериозните учени, които сътрудничат на МПКП, се плаща, за да пришиват имената им към работата на Панела. Сещате се какво значи това – за да получат пари, външните специалисти чуват: „Ще ви платим само, ако ни представите „верните“ резултати, доказващи че човекът е основната причина за глобалното затопляне. И да казвате, че в следващите 10 години всички ще умрем заради покачването на температурите с 1.5 градуса по Целзий“, казва Мермерски.

Професорът е категоричен, че няма никакво реално научно доказателство какво ще предизвика такова повишаване на градусите на планетата.

„На всичкото отгоре липсват и реални данни, че наистина ще има подобно покачване на температурата. Самите хора в МПКП признават, че цялата им работа се основава на математически и компютърни модели. И ако се върнем 30 години назад и прочетем какво се е предвиждало тогава за днес, ще видим, че всички прогнози са грешни. Така че цялата истерия за човешката роля в климатичните промени е безумна глупост. Но повторена много пъти тази глупост започва да се приема за истина. Всичко е като пропагандна брошура, която ни залива отвсякъде“, обяснява Йонко Мермерски.

Първоизточникът

Проф. Мермерски смята, че първоизточникът на истерията с климатичните промени може би е бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор и сподвижниците му.

„Макар че преди тях имаше и други, които се опитваха да забогатеят от темата, Гор успя да я използва успешно. А покрай неговите кампании станаха влиятелни в цял свят неправителствени организации като „Грийнпийс“, на които преди 30 години всички се подиграваха. В момента такива като„Грийнпийс“ диктуват световните тенденции в опазването на природата и изкарват много пари от това“, припомня Йонко Мермерски. И не пропуска да отбележи, че манипулациите на Ал Гор и кръгът около него отдавна са опровергани от времето.

„Близо три десетилетия Гор обясняваше как светът ще загине, защото хората предизвикват глобално затопляне – пропагандираше своята климатична религия. Предричаше, че през 1999 година светът ще е мъртъв, ако не бъдат предприети посочените от него мерки. Е, предложенията му не се приеха, а всички сме живи и здрави. Помните ли, че говореше за озоновата дупка. Извинявам се, но самият термин е грешен. Ако озонът се отвори, всичко ще изгори. Въпросната дупка всъщност беше място с по-тънък слой озон. Това изтъняване се дължи до голяма степен на самото въртене на планетата ни, а не на човешката дейност“, казва Мермерски.

На припомнянето, че през 2007 г. Ал Гор получава Нобелова награда за мир, професорът отговаря: „Не трябваше да го награждават за мир, а за измамно пропагандиране на грешни прогнози, които са реално доказани като неправилни. Странното е, че никой не му взе обратно приза и не му дадоха Нобел за измама. Но него едва ли го интересува. Когато този човек навремето влиза в политиката и започва да говори за озоновата дупка и климатичен апокалипсис, е с няколко милиона долара лично състояние. Сега е с близо 300 милиона. Да сте чували той да прави някакъв бизнес, освен да говори как всички ще умрем?“

Проф. Мермерски е категоричен, че днес в САЩ Ал Гор е просто един провален политик, на когото никой не вярва.

„Както виждаме, в САЩ си научиха урока и вече не обръщат внимание на климатичните алармисти. Докато в Европа явно ученето става по-бавно. В ЕС не виждат измамата и прокарват така наречената зелена сделка“, казва професорът. И добавя: „Както виждаме, в момента разумният глас в ЕС е на страните-членки от Източна Европа, включително България. Тези държави се опълчват на Европейския зелен пакт, защото виждат, че няма да доведе до нищо добро“, казва професорът.

Проф. Мермерски се надява, че зелената политика няма да раздели Европа и света:

„Макар да се вдига голям шум от климатичните алармисти, извън ЕС не им се обръща толкова внимание. Защото все повече става ясно, че те печелят доста добре, маскирани зад екологични каузи, които експлоатират. За щастие, досега по време на избори тези най-гръмогласни лъжливи пророци нямат достатъчно подкрепа. От друга страна, за съжаление, доказват максимата, че това, за което най-много се вика, обикновено започва да се усеща като истина. И ако някой ден победят политически, ще съборят и света, а с него и себе си. Но според мен тази истерия полека ще отмине и ще остане в миналото – като всички предишни пророчества за климатичен апокалипсис, разпространявани от алармистите“.

*Очаквайте скоро деветата и последна част от поредицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи