Наследничката на Меркел в ХДС предложи оставката си като партиен лидер

Повече пари за винени проекти след 2020 г.

„Хидрострой“ с акт за нарушение заради почистването на коритото на река Вит край Боаза

Обявиха извънредно положение на Тасос и в Кавала

Купуваме половината от виното, което пием Намалява производството на бутилки със защитено наименование за произход

Европарламентът оцени „изцяло положително“ изслушването на Мария Габриел Италия иска тя да отговаря и за културата

На ход е родният фен

Лекар от Свищов предложи брак на съученичка в юбилеен школски алманах Книгата „55 + вдъхновяващи истории“ е издадена за 55-годишнината на СУ „Николай Катранов“ в крайдунавския град

Президентът Радев се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

Стево Пендаровски в Белград: ЕС не трябва да изоставя Западните Балкани

Асоциацията на прокурорите: Недопустимо е съдии да осъществяват натиск в процедурата за избор на главен прокурор

Румънски ученици правят възстановка на Освобождението

Путин обезпокоен от космическото въоръжаване на НАТО

Виктор Орбан: „Фидес“ може да напусне ЕНП

Министър Кирилов: Няма правен мотив кандидатурата на Гешев да се прати към Конституционния съд

Абсурдни партии в битка за гласове Щури формации в Европа и САЩ засенчват родните колорити

Дейвид Съч, основател на Официалната чудовищна партия на разярените глупаци.

Някои класират депутати

С наближаването на местните избори политическите партии се надпреварват да ни обещават по-светло бъдеще в безмилостна битка за гласове. 59 партии, 7 коалиции и многобройни независими кандидати ще се борят за кметове и общински съветници на 27 октомври. Сред тях, както винаги, има колорити като Тодор Славков в София и Димитър Маринов във Велико Търново. Славков-джуниър, захапал пура на плакат до дядо си Тодор Живков, правещ скречове и слоган „Нема да е лошо! Изберете Тошо!” и Митьо Пищова, вечно раздаващ „кибапчита, кифтета, лимонадка”, обаче направо бледнеят пред техни „колеги” по света.

Учредена през 1869 г., Прохибиционистката партия (ПРО) на САЩ е може би най-старата действаща нестандартна политическа организация в света. Създадена е като движение, борещо се срещу производството и продажбата на алкохол. Макар че е била актуална преди век и половина, все още показва признаци на живот – спечели над 5000 гласа на последните президентски избори.

Полската партия на любителите на бира печели 16 места в парламента през 1991 г.

В пълна противоположност на желанието на някои американци за въздържание пък е вече несъществуващата Полска партия на любителите на бира. Политическата формация е създадена през 1990 г. и е закрита след само три години съществуване. Краткият й живот обаче е бурен – успява да спечели цели 16 места в парламента и да се раздели на две фракции, наречени Голямата бира и Малката бира.

Една от страните с най-много нестандартни партии определено е Швеция. Скандинавската държава съвсем скоро се сдоби с Партия на мигрантите, чиято цел е да защитава правата на мюсюлманите. Формацията, създадена от шведския политик от турски произход Микаил Юксел, възнамерява да участва на следващите избори в страната. Друга политическа формация носи името „Доналд Дък”, кръстена на анимационния герой на Дисни. От Швеция носят началото си и добилите голяма популярност Пиратски партии, каквито има регистрирани 15 по света.

Когато става въпрос за необикновени политически формации, няма как да не споменем Официалната чудовищна партия на разярените глупаци. Това е британска партия, създадена през 1983 г. от музиканта Дейвид Съч. Основната є задача е да осмива политическия живот на Острова, но въпреки това, а може би тъкмо по тази причина, не пропуска избори…

 

Наистина съществуват

10 от най-шантавите политически формации

Тази кукла от чорап е издигната за премиер на Канада от Партията на хората, на които им е писнало.

1. Убийствено сериозната партия

Тази партия се подвизава в Австралия, платформата є включва създаване на армия от пингвини убийци, които да защитават австралийските брегове от евентуална аржентинска инвазия.

2. Германска анархистка партия Пого

Създадена през 1981 г. в Хановер от двама пънкари, тази партия взима себе си толкова сериозно, че дори е участвала на няколко парламентарни вота в Германия. Пропагандира заплата за безработните, пенсия за младите, разпускане на полицията, узаконяване на всички съществуващи наркотици и пр.

3. Партия на хората, на които им е писнало

Партията на хората, на които им е писнало, е създадена през 2011 г., за да издигне кукла от чорап за премиер на Канада.

4. Партия на смъртта, тъмниците и данъците

Името на тази британска партия загатва черния є хумор. Сред желанията є са анексиране на Франция и връщане на смъртното наказание чрез обесване за провинения като хвърляне на боклуци по улиците.

5. Кучето с две опашки

„Кучето с две опашки” е името на хумористична унгарска партия. Тя е защитник на уличните графити и няколко пъти се е явявала на избори, получавайки над 90 000 гласа.

6. Граждани за неумиращи права и равенство

Това е партия, чиято цел е да защитава правата на британските граждани след смъртта им. Тя настоява умрелите да имат същите права като живите и да продължат да получават пенсии и след кончината си.

7. Партия Не ми дреме

Партията „Не ми дреме” е създадена през 2014 г. за местни избори в Ирландия, на които обещава „да не прави нищо”.

8. Партия на носорозите

Партията на носорозите е регистрирана на федерално ниво в Канада от сатирика Франсис Гуорд и е активна от повече от десетилетие.

9. Сериозната партия на Макгиликъди

Идеологията на Сериозната партия на Макгиликъди се нарича „хуморизъм”. Съществувала е между 1984 г. и 1999 г. в Нова Зеландия и не е пропускала избори.

10. Бобената партия от новото хилядолетие

Тази уелска формация е създадена през 2000 г., като основателят є е нейният единствен член – Капитан Боб, който има татуирана консерва печен боб на главата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.