Австралия вероятно ще остане затворена до края на 2022 г.

Австралия вероятно ще остане затворена за посетители до края на 2022 година, заяви министърът на търговията и туризма на страната.

Министър Дан Техан заяви, че вълната от случаи на индийския субконтинент показва, че почти пълната забрана за влизане в Австралия все още е от съществено значение за запазването на страната без COVID.

От 20 март 2020 година на австралийците е забранено да пътуват в чужбина и са затегнати позволенията за чуждестранните посетители да влизат в страната.

"Много е трудно да се определи кога границите могат да се отворят отново", каза Техан и добави, че "най-доброто предположение ще бъде това да стане в средата на втората половина на следващата година".

Преди пандемията около един милион краткосрочни посетители влизаха в страната всеки месец. Тази цифра сега е около 7000. Всеки, който влезе, трябва да премине 14-дневна строга хотелска карантина.

Австралия е регистрирала 29 886 случая от началото на пандемията. Голяма част бяха открити насред хотелската карантина.

Разпространението на ваксинациите е бавно, като само 2,5 милиона ваксини са приложени в държавата с 25 милиона души.

Перспективата страната да бъде затворена за почти три години ще дойде като удар за туристическата индустрия на стойност 40 милиарда щатски долара годишно.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят