Агент 007 няма време да умре с новия Defender

Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Новият Land Rover Defender изпълнява главна роля в екстремни сцени с каскадьори в поредния филм за Джеймс Бонд със заглавие „Няма време да умра“. Британската автомобилна компания редовно участва със свои автомобили в суперпродукциите за Агент 007 заедно с Jaguar и Aston Martin. Ролята на легендарния шпионин се изпълнява за пети път от актьора Даниел Крейг.

В снимките представеният съвсем наскоро Defender показва възможностите си на всъдеход на труднопроходими офроуд терени. „Трябваше ни неудържим автомобил, който да ни помогне в борбата със стихиите, стръмните спускания и прекосяването на реки, затова избрахме новия Defender“, разказва координаторът на каскадите във филма Лий Морисън.

Новият модел има пътен просвет от 29 см и много сериозна проходимост. Автомобилът може да преодолява водни препятствия, като нагази в тях на дълбочина до 90 см. Моделите, които са снимани в продукцията за Джеймс Бонд, са от дългата версия Defender 110, оборудвани с черни 20-инчови джанти с офроуд гуми. Това са първите автомобили Defender, излезли от новата производствена линия в завода в Нитра, Словакия.

При лансирането на пазара Defender предлага избор от четирицилиндров 2,0-литров дизелов двигател в две нива на мощност – 200 и 240 к.с., четирицилиндров 2,0-литров бензинов мотор с 300 к.с. и шестцилиндров бензинов агрегат с ресурс от 400 к.с. Скоростната кутия 8-степенна автоматична, свързана със система за задвижване на четирите колела.

Коментари

Задължително поле