Адвокатът на Доналд Тръмп: САЩ ще постигнат свалянето на властта в Иран

Адвокатът на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани заяви, че САЩ ще постигнат свалянето на властта в Иран, предаде Ройтерс. Според него санкциите, наложени от Вашингтон срещу Техеран, работят и в крайна сметка ще се стигне до революция, която ще доведе до свалянето от власт на сегашното иранско правителство.

"Аз не знам кога ще ги свалим. Това може да стане в след няколко дни, месеци или години. Но ще се случи", каза Джулиани по време на форум на Организацията на иранско-американските общности, който се противопоставя на правителството в Техеран.

"Явно народа на Иран е изтърпял достатъчно", заяви адвокатът на американския президент. Според него американските санкции, наложени от Вашингтон, работят, което оказва негативно влияние върху икономическата ситуация в Иран. "Тези условия водят до успешна революция", добави той.

Думите на Джулиани са в противоречие с официалната позиция на администрацията на САЩ, от където по-рано заявиха, че въпреки налагането на строги санкции, Вашингтон не иска да сваля иранското правителство, посочва Ройтерс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка