Ако Северна Корея продълъжи с безумното си поведение, ще бъде унищожена

"Вашингтон може да отснесе въпроса до Пентагона"

Съветът за сигурност към ООН е изчерпал възможностите си за въздействие върху Северна Корея, заяви пред Си Ен Ен американският представител в световната организация Ники Хейли. Според нея може да се наложи Вашингтон да отнесе въпроса до Пентагона.

Това, което правим, е да бъдем отговорни. Докато Северна Корея е безотговорна и безразсъдна, ние носим отгворността ,като се опитваме да използваме всяка дипломатическа възможност. Доста сме изчерпили това, което можем да сторим в Съвета за сигурност в момента. Казах, че съм много доволна да прехвърля въпроса на министъра на отбраната генерал Матис, защото той разполага с много военни опции.

Ако Северна Корея продължи с безразсъдното си поведение, ако се наложи САЩ да се защитават или да защитават своите съюзници, Северна Корея ще бъде разрушена. Всички знаем това. И нито един от нас не иска да се случва, заяви още Хейли.

Използваме всяка друга възможност, която имаме, но на разположение са и много военни опции, допълни тя.

По думите й, войната е нежелателна, но "нещо трябва да се направи", ако Северна Корея продължи да заплашва САЩ и техните съюзници.

 

Коментари

Задължително поле