Защо жена зад волана е като богиня?

Запорираха всички банкови сметки на община Чепеларе

Великобритания няма да освобождава предсрочно лица, осъдени за тероризъм

26-годишна майка на две деца е в неизвестност от 14 дни

Прогнозират огромен ръст на индустриалните площи Наемите са от 10 дo 14 лв. нa кв. м

Слънчево време днес, дневните температури ще са между 4 и 9 градуса Затоплянето продължава и утре

Делото за импийчмънт на Тръмп започва в Сената

Няма Алла-бала! На 70 руската певица шокира с нов имидж

Принц Хари отпътува за Канада

Заразените с мистериозния китайски вирус се увеличиха тройно

Украинският самолет край Техеран е бил свален с две зенитни ракети

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 21 януари 2020

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 21.01.2020

На 21 януари 2020 да почерпят

Светът се сбогува с Windows 7 От 14 януари 2020 Microsoft спря техническата поддръжка

Актрисата Eлен Колева пред „Труд“: Идва нова генерация мъже, които са плашещи Фейсбук – това е самота

Преди дни Елен Колева отпразнува своя рожден ден. На 34 тя вече има зад гърба си десетки роли в театъра и киното. Наскоро харизматичната брюнетка, която има и две издадени стихосбирки стартира свой ютюб канал, в който споделя стихове, които сама рецитира. В момента се изявява на сцената в постановките „Скъпо съкровище“ и „Застреляй идиотите“.

– Елен, преди няколко дни имаше рожден ден. Как го отпразнува и с какво ще го запомниш?
– Като цяло много не си обичам рождените дни, защото обикновено на тях се чувствам тъжна и много плача, но не е заради годините, дори и като по-малка, пак така се чувствах. Рожденият ми ден сега го отпразнувах в много тесен кръг и ще го запомня с това, че ставам на 34 – нищо особено! Вече се уча да гледам по-леко на живота и по-философски да приемам нещата, които идват, или не идват при мен.

– Кой е най-ценният подарък, който си получавала?
– Особено скъп спомен за мен беше подаръкът, който получих преди години от режисьора на „Шивачки“ – Людмил Тодоров. Тогава той ми подари филма „Фаталната запетая“, в който моят баща Николай Колев изпълнява една от главните роли. Той е сниман през седемдесетте години и нямаше как да се намери, а той беше успял – това е най-ценният подарък за мен. Друг подарък, който помня е едно пътешествие в пустинята в Дубай.

– Какво е вярата в живота ти?
– Моят път към духовното датира от много години. Минала съм през източните духовни учения, преди посещавах две протестантски църкви, защото като тръгна в една посока и искам да я разнищя – така направих и с религията. В момента не посещавам нито една от тези църкви, защото съм се разочаровала. Опознах толкова различни неща и мога да кажа, че има много манипулация чрез религиозността, както и много неща, които служат като инструмент за контрол и не дават свободата, за която аз копнеех. В момента търся сама връзката с Бога, но искам да уточня, че аз не съм вярваща, аз съм знаеща. Хиляди пъти съм се убеждавала в силата на Бога и знам, че има свръхсила, висше същество, или Бог.

– А вярата спасявала ли те е в трудните ти моменти?
– Самият факт, че съм жива и здрава, имайки предвид тази наистина много страшна връзка, през която преминах е показателен. Беше една нездравословна връзка, но успях да се измъкна и да остана психически силна – това за мен е най-голямото доказателство за силата на Бог в тази много трудна ситуация в живота ми. Също така, не веднъж съм била спасявана, или водена, когато съм била без път и посока.

– Намираш ли отговори на въпросите, които те вълнуват в Библията?
– Много харесвам Новия завет – действа ми, докато в Стария завет има противоречия и неща без отговор.

– Каква промяна си мечтаеш да видиш в страната ни и хората тук, покрай тези светли празници?
– Прави ми впечатление, че напоследък всички хора вече водят паралелен живот в интернет. Промяната, която лично направих беше да се лиша от фейсбук за една година, защото ние вече сме пристрастени към това, но установих, че като те няма там и по някакъв начин спираш да съществуваш. Чувствах се добре, когато не ползвах социалните мрежи, защото като сме там и половината ни време отива в това да следим другите хора – как са облечени, какво пропагандират, а повечето от тях обикновено нямат здрава ценностна система… Човекът, когото следваш, би било хубаво да те провокира към смислено развитие, надскачащо елементарните инстинкти! С днешна дата пак съм част от фейсбук, защото това все пак може да ти донесе някакви доходи, като имаш повече последователи и се появяват хора, които искат да рекламират чрез теб. Осъзнавам необходимостта от мрежата, но това което се случва глобално ме плаши – ставаме все по-самотни, объркани и се затваряме все повече за реалните и съдбовни срещи. Едно е да срещнеш някого на пътя на живота си, друго – да се влюбваме през фейсбук, където всяка една снимка може да се обработи до неузнаваемост и има много фалш!

– Ти направи свой ютюб канал, в който ще споделяш стихове, които сама рецитираш и им даваш своя визуална интерпретация. Какво те провокира да го направиш?
– Отдавна исках да направя поезията достъпна и интересна по един различен начин. Сега, освен стихотворението на Пабло Неруда, имам идея да включа и български автори, като Дебелянов, Яворов и Вапцаров. Искам на младите хора също да им е интересно и затова в този канал поезията е преплетена с авторска музика и кино елементи. По принцип това е правено и другаде, но за нашата страна е нещо новаторско. В моя проект искам също така да поканя и други хора с актьорски и поетични таланти, които да интерпретират стиховете, но като цяло всичко това е свързано с разходи и се надявам да намеря спонсорство от личности, които откриват смисъл в тези неща. Много харесвам стихотворението на Мартин Карбовски – защото те обичам толкова много, а ти толкова малко мене…, затова това ще е следващото нещо, което ще кача в моя канал и искам да го направим с мой колега.

– Кой е стихът, който описва най-точно теб самата?
-„Стоя над бездната на живота, едно дихание ме разделя от падението, но и една силна молитва ми дава крила. Там долу е всичко, което преживях, научих, видях. Тук-горе е съвещанието ми с Бога и мъдрите създатели на света. Аз не съм от този свят, макар да имам тяло, като вас. Обичам ви всички до един мои братя и сестри, но друга е реалността на душата ми – там, където тя вирее, има само светлина…“

– А кой от стиховете, които Калин Терзийски е посветил на теб те развълнува най-много?
-„Тя ходи!“

– Стихотворението наистина е много красиво, но и много дълго, за да бъде цитирано. Ти самата си посветила на Калин втората си стихосбирка – „Бездната, в която скочих“. Би ли се впуснала отново в такава изпепеляваща любов?
– Не! Абсурд, не искам отново такава връзка! Не искам да говоря по темата, защото мисля, че вече се е изчерпала.

– Защо според теб общественото мнение винаги хвърля вината върху жените, при такива публично известни раздели, както беше при вас?
– Заради манталитета и заради възпитанието, защото в крайна сметка така е по-лесно, но това е нелепо и смешно – мъжете да са жертва, при положение, че в повечето случаи те преследват жените и влизат в живота им. Обикновено мъжете ме ухажват, все пак аз съм жена и на 100 процента се чувствам такава. Ако мъжът също е мъж в истинския смисъл на думата, той ще каже – аз съм отговорен за това и това, но нещата в днешно време вече са обърнати.

– В момента има ли нова муза в живота ти и какви мъже те вдъхновяват?
– Нова муза няма, а ме вдъхновяват истински смелите мъже, но не външно смели – а истински смелите, които според мен вече са на изчезване. Идва нова генерация мъже, които са плашещи, защото не е ясно мъже ли са, или…

– Благой Георгиев е споделял, че му е най-трудно по време на пости да се въздържа в сексуален аспект. Как е при теб?
– Нямам проблем в това отношение – мога да се лиша от секса, особено ако нямам партньор. Правила съм такива пости от по няколко месеца. Смее се.

– А мислиш ли си вече за семейство и деца?
– Това е Божа работа. Дори и аз да го искам, то ще се случи, когато дойде момента – няма нужда човек да го напъва и да планира.

– Често те определят като фатална жена, а ти би ли определила някои мъже в живота ти, като фатални?
– Първо ще кажа как бих определила себе си – аз съм страшна за страхливците, но съм предизвикателство за смелите мъже. Ако на някой мъж му кажат – пази се от нея – ами, да не ходи в гората, като се страхува! Явно, обаче нямам фатални мъже, след като съм жива и здрава и продължавам да живея живота си.

– Кои грешки в живота, или в любовта не би повторила отново?
– Като цяло не бих повторила грешката да правя компромис със себе си, за да бъда с даден човек. Разбрах, че компромисите в една връзка имат граници и трябва да бъдат премерени. Също така не трябва да вървиш срещу собствената си природа, за да се харесаш на някого, или за да бъдеш с даден човек. Като по-млада съм правила това, но сега – не бих. Моя грешка е било и това да изпитвам неблагодарност към живота за дадени неща, докато сега вече приемам всяко нещо със страхотна благодарност и не пропилявам шансовете си. Като по-млад, човек пилее време и ресурси и си казва – всичко е пред мен, а сега ценя хората и събитията, които ми се случват. Днес, за да вложа енергията си в една връзка, трябва да се убедя, че си заслужава, вече не мога да се пилея за щяло и нещяло.

– Какво е отношението ти към темата за сексуалното насилие, спрямо известните актриси. Ти усещала ли си подобно отношение?
– Никога не съм усещала подобно отношение и никой не ме е насилвал – не съм правила компромис, за да взема роли. Иначе тези изявления на известни актриси са ми малко пресилени – ние отидохме в хотел, а защо отидохте в хотела, като не искаш?!

– Участваш в постановката „Застреляй идиотите“. Случва ли ти се да имаш желание наистина да застреляш някого, но с думи?
– О, не! Не ми случва да искам да застрелям някого, но като някой прекали – разбира се, ще го застрелям с думи. (Смее се.) Като цяло съм тих и разбран човек, не си търся белята в другите, но като се наложи се зъбя и ръмжа, не съм от тези, които ще се оставят дълго да прекалява някой с тях. Също така видя ли несправедливост – не чакам, например не мога да понасям агресия спрямо животните и съм готова, дори да отида на саморазправа за това. Широко коментираният случай с кончетата просто ме съсипа, след като видях една снимка. Смятам, че този мъж, който е направил това, трябва да влезе в затвора, или да се вземат други мерки, защото това е целенасочено убийство – както убиваш тези животни, така утре може да убиеш и човек! За мен животните и по-специално кучетата са като ангели и колкото повече ги опознавам, толкова по малко харесвам хората… Наскоро си осинових кученце – моята Варварка, която даже сега ме чака за разходка след интервюто.

– Какво за последно те разплака?
– Аз си плача редовно, много ми олеква след това и се чувствам пречистена. Съжалявам хората, които не могат да плачат, защото това е прекрасно нещо и много те освобождава, чрез него чистиш емоционален багаж. Хора, които споделят, че не могат да плачат – тогава трупат в себе си и в един момент се разболяват. Аз често си плача, аз съм една ревла, дори си намирам поводи за това. Вчера например гледах „Гласът на България“ и плаках на историята на една майка, изоставена от мъжа си, но мога да плача и от радост и възхита. Като гледам такива предавания, в които талантите на хората се изявяват и направо настръхвам и започвам да плача от възхищение. Също така наскоро ходих на постановката „Вихрушка“ в Сатиричния театър и плаках от смях, както и на „Откачена фамилия“.

– Кой е най-забавният, или абсурден слух, който си чувала за себе си?
– Те са два – единият е, че съм лесбийка, което смятам, че е абсурдно, а другият, че ходя да крада в магазини за по едно левче! Толкова глупости са се изписали….

– Кой е най-ценният съвет, който си получавала?
– Един от ценните съвети е от моята приятелка – Худякова. Тя ми каза – на колене ще си само пред Бог, всеки останал си плаща! Като под плаща, да не се разбира пари, а в смисъл, че не трябва да съм на колене пред нито един човек и нито една институция. Това е нещо, което наистина ме е разтърсило като съвет. Сега на рождения ми ден си пожелах да не спирам да мечтая, защото ако спра – това е сигурен начин да остарея, както и ако реша, че всичко ми е ясно.

– Любимата мисъл?
– Никога не знаеш какво губиш, като печелиш и какво печелиш, когато губиш!

 

Нашият гост

Хубавата Елена на родната сцена – актрисата Елен Колева, стана известна с ролята си във филма „Шивачки“. За превъплъщението си в него, тя спечели и наградата за „най-добра актриса“ през 2007 година. Сред по-запомнящите й се филмови роли са тези в „Забранена любов“, „Църква за вълци“, „Чужденецът“ и „Аварийно кацане”. Освен с професионалните си успехи, Елен винаги е в епицентъра на медийното внимание и покрай личния й живот, като много коментирани бяха връзките й с бизнесмена Александър Найденов и писателя Калин Терзийски.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. Лелеее! Таз дамичка разнищила религиите и дори успяла да се разочарова, та чак вече сама си общува с Бог! Добре, актриса, ама чакс толкоз да позира…

 2. Елен-ке,как търсиш Бог,като казваш,че си невярваща? Старият завет е за поучение,а Новият е за изпълнение,момиченце сладко и неориентирано! Библията не е за харесване,а за изучаване,душо. Тя не е жена. Бог ни казва да не изпущаме словото му от очите си. Виж, какво е написано в молитвата,която нашият Господ Исус Христос каза на учениците си! Стихът започва: „А Вие се молете така:…. „. Попитай се,какво е „ежедневния хляб“. Подсказах ти.

 3. Варварка, а!?
  Е – след „мнението“ ти за Бог – няма как да е с друго име!
  Но не това е важно!
  Важно е какво те чака!
  Запитала ли си се какво те чака след 8 години, 8 месеца и 8 дни?
  Не позна!
  Ще разхождаш Варварка! До най-малко 46! И покрай теб ще е празно та дрънка!
  Ха сега кажи, че няма Бог!

 4. Хресвам интерютата с Елен. Рядкост са смислените такива.

  Елен, бъди здрава и ти нека търсенето в душата ти по Бога и желанието да откриеш Истината да не спира! Истината в ученията и сектите просто я няма…

  Мило момиче, ние сме се съхранили като Православни, както през страшното 5 вековно Турско робство, през Комунистическия режим и днешните изкушения на всякакви „лъжеучения“, и това не е случайно. Върни се към корените си и към Православието. Тогава ще се намериш и ще намериш и Бога (Истината). Душата никога няма да спре да те моли за това… Послушай я 🙂 Христос воскресе!

 5. Elen, smiri se, nameri si mazh, rodi si dechica , tova e BOZHIETO BLAGOSLOVENIE !

 6. Красива жена,добра актриса,пише стихове,обича животните(в това, че е разочарована от хората и по малко ги обича е напълно права) състрадателна е и има достатъчно богат жизнен опит и правилно и по философски преценява нещата…е, какво друго очаквате от жената?! Вие, недоволните и критикуващите да не би да сте идеални, че смеете да й намирате кусури?! Един от гадателите и дървените философи даже и предвижда дъъълги години самотни разходки с кученцето…Ами , нека- и това е начин на живот в края на краищата, пък може и да не е така, господ може и да реши да я възнагради за усилията да стане добър човек като я срещне с някой нормален и прекрасен мъж! Още е млада и е наясно с нещата от живота- нека й пожелаем само добри неща!

 7. На кого му пука колко е прекрасна, и колко е фатална.Тези откровения само пълнят страниците на печата, нищо друго.

 8. Честит рожден ден Елен. Красива млада жена си, нежна, чувствителна и поумняла. Че обичаш животните е чудесно, че не харесваш хората е много точно и вярно, на прав път си. Българските мъже са неандерталци и простаци. Ти не си виновна че майките им не са си свършили работата. Бъди жива здрава и щастлива.

  1. Уважаема госпожо, Вие омъжена ли сте? Ако не сте, нямате право да обсъждате българските мъже по толкова примитивен начин. А ако сте се омъжила за неандерталец и простак, значи сама сте си направили такъв избор. В България все още има прекрасни жени и мъже, зависи кой къде и как ги търси. Защото ако за Вас българските мъже са такива, каквито съществуват във Вашите очи, то аз бих написал, че българските жени са излъчващи секс и поквара, увехнали лицемерни вещици. Но едва ли ще е вярно…

 9. Ееех, на това моме хич не и отива да пости по няколко месеца, да ми се обади 🙂

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.