Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в Eвропа

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Аристократичен прочит на винените традиции

Пенливото вино бавно измества шампанското  

 Pixel GleraТази вечер ще е изпълнена с емоции. Най-вероятно вече сте се заредили с всичко нужно – от продукти за трапезата, до бенгалския огън. Но нали не сте забравили и за наздравицата, която се вдига в първата секунда на новата година? В цял свят се развива нова тенденция, налагана от любителите на модерни вина, която все по-успешно измества традиционното шампанско, което използваме за наздравици и тостове по редица поводи. Това са пенливите вина, новият аристократичен, но достъпен прочит на традициите. Те са свежи, интригуващи, различни и много вкусни. Пасват идеално с редица екзотични или традиционни ястия, а техните аромати и вкусове ги правят идеални за всеки сезон и момент. Едни ги консумират като аперитив, други по време на вечеря с меса или сирена, трети с десерта. Наистина изборът остава ваш, в кой момент от деня и менюто ще отворите своята бутилка хубаво пенливо вино. Важно е да знаете, че то ще е идеалното за вас.

Именно затова препоръчваме PIXELS Glera реколта 2013, което е пенливо, свежо и вкусно, каквато е новата модна тенденция по света. То има чист светложълт цвят, нежен плодов аромат на зелена ябълка и балансирана киселинност и тяло. Прави се изцяло от собствени масиви на сорта глера, характерни и познати на света от градчето Просеко в Италия. Освен вкусовите качества на този сорт, предимство му носи олекотената еко бутилка, в която се съхранява, както и иновативната тапа ZORK, с която се гарантира запазването на неговите вкусови характеристики и пенливостта до няколко дни след отваряне, което е голямо предимство.

Във връзка с тази новогодишна нощ, по-важното което може да се каже за това вино е, че то е идеално за всеки един момент от деня. Консумира се самостоятелно или в комбинация с множество блюда – от гурме ястия до содена питка и козе сирене, например. Пуйка или свинско със зеле, бобени манджи, всичкото това богатство от аромати и вкусове може само да ви накара да заобичате този вид аристократично питие. Не случайно английският търговски гигант за милионери Harrods извежда шампанизираните напитки на първо място по продажби в сектора винени напитки вече няколко поредни години. Ако го намерите на винените рафтове в големите вериги у нас, ви препоръчваме горещо да го опитате още тази нощ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете