Тръмп подкрепя идеята да се поиска от Конгреса сумата от 750 млрд. долара за отбрана

Жандармерия и полиция нахлуха в старозагорското село Хан Аспарухово

Адвокатът на Баневи: Арестът на семейството във Франция е бил като тризвезден хотел

Румен Петков: Нова АЕЦ би дала съществен принос за енергийната сигурност на България

Половин Хасково остана без вода

Последните думи на Джамал Хашоги: Не мога да дишам

Защо за мъжете животът е зебра, а за жените – зоопарк?

Каракачанов: В Скопие се самозабравят и не е лошо от време на време да ги вкарваме в пътя

Шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов: Предстои операция на 10-годишното дете, пострадало в катастрофата край Саранци

Ивайло Калфин: Не знам дали ще има предсрочни избори, не виждам опозиция, която да свали управлението

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов: Изключваме сексуален мотив в убийството на Десислава Стоянова

Русия е на второ място сред най-големите производители на оръжие в света

Снежната буря в САЩ остави над 300 хил. без ток и отмени 1300 полета

Еманюел Макрон прави обръщение към французите в опит да успокои напрежението и протестите

Решават днес за ареста на рейнджъра от Кербала Заподозреният за убийството не бил лекуван в психиатрия

Аристократичен прочит на винените традиции

Пенливото вино бавно измества шампанското  

 Pixel GleraТази вечер ще е изпълнена с емоции. Най-вероятно вече сте се заредили с всичко нужно – от продукти за трапезата, до бенгалския огън. Но нали не сте забравили и за наздравицата, която се вдига в първата секунда на новата година? В цял свят се развива нова тенденция, налагана от любителите на модерни вина, която все по-успешно измества традиционното шампанско, което използваме за наздравици и тостове по редица поводи. Това са пенливите вина, новият аристократичен, но достъпен прочит на традициите. Те са свежи, интригуващи, различни и много вкусни. Пасват идеално с редица екзотични или традиционни ястия, а техните аромати и вкусове ги правят идеални за всеки сезон и момент. Едни ги консумират като аперитив, други по време на вечеря с меса или сирена, трети с десерта. Наистина изборът остава ваш, в кой момент от деня и менюто ще отворите своята бутилка хубаво пенливо вино. Важно е да знаете, че то ще е идеалното за вас.

Именно затова препоръчваме PIXELS Glera реколта 2013, което е пенливо, свежо и вкусно, каквато е новата модна тенденция по света. То има чист светложълт цвят, нежен плодов аромат на зелена ябълка и балансирана киселинност и тяло. Прави се изцяло от собствени масиви на сорта глера, характерни и познати на света от градчето Просеко в Италия. Освен вкусовите качества на този сорт, предимство му носи олекотената еко бутилка, в която се съхранява, както и иновативната тапа ZORK, с която се гарантира запазването на неговите вкусови характеристики и пенливостта до няколко дни след отваряне, което е голямо предимство.

Във връзка с тази новогодишна нощ, по-важното което може да се каже за това вино е, че то е идеално за всеки един момент от деня. Консумира се самостоятелно или в комбинация с множество блюда – от гурме ястия до содена питка и козе сирене, например. Пуйка или свинско със зеле, бобени манджи, всичкото това богатство от аромати и вкусове може само да ви накара да заобичате този вид аристократично питие. Не случайно английският търговски гигант за милионери Harrods извежда шампанизираните напитки на първо място по продажби в сектора винени напитки вече няколко поредни години. Ако го намерите на винените рафтове в големите вериги у нас, ви препоръчваме горещо да го опитате още тази нощ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.