Трус от 6-а степен разтърси Нова Гвинея

Свидетел на инцидента с убития българин в Истанбул: Размахваше мачете и мълчеше, след което се барикадира

75 души пострадаха при сблъсъци пред парламента в Бейрут

Хайко Маас: Доставките на оръжие за Либия трябва да бъдат преустановени

Пекарите на кафе пазят в тайна над 800 аромата

Владимир Путин не иска да се връща към времената на неограничен президентски мандат

Почина пациент със свински грип в болницата в Смолян

„Лудогорец“ победи поляци в дебюта на Павел Върба

Започна водоподаването към Свищов, Вардим и Царевец В неделя екипите ще продължат работата си по отстраняване на аварията

Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Аристократичен прочит на винените традиции

Пенливото вино бавно измества шампанското  

 Pixel GleraТази вечер ще е изпълнена с емоции. Най-вероятно вече сте се заредили с всичко нужно – от продукти за трапезата, до бенгалския огън. Но нали не сте забравили и за наздравицата, която се вдига в първата секунда на новата година? В цял свят се развива нова тенденция, налагана от любителите на модерни вина, която все по-успешно измества традиционното шампанско, което използваме за наздравици и тостове по редица поводи. Това са пенливите вина, новият аристократичен, но достъпен прочит на традициите. Те са свежи, интригуващи, различни и много вкусни. Пасват идеално с редица екзотични или традиционни ястия, а техните аромати и вкусове ги правят идеални за всеки сезон и момент. Едни ги консумират като аперитив, други по време на вечеря с меса или сирена, трети с десерта. Наистина изборът остава ваш, в кой момент от деня и менюто ще отворите своята бутилка хубаво пенливо вино. Важно е да знаете, че то ще е идеалното за вас.

Именно затова препоръчваме PIXELS Glera реколта 2013, което е пенливо, свежо и вкусно, каквато е новата модна тенденция по света. То има чист светложълт цвят, нежен плодов аромат на зелена ябълка и балансирана киселинност и тяло. Прави се изцяло от собствени масиви на сорта глера, характерни и познати на света от градчето Просеко в Италия. Освен вкусовите качества на този сорт, предимство му носи олекотената еко бутилка, в която се съхранява, както и иновативната тапа ZORK, с която се гарантира запазването на неговите вкусови характеристики и пенливостта до няколко дни след отваряне, което е голямо предимство.

Във връзка с тази новогодишна нощ, по-важното което може да се каже за това вино е, че то е идеално за всеки един момент от деня. Консумира се самостоятелно или в комбинация с множество блюда – от гурме ястия до содена питка и козе сирене, например. Пуйка или свинско със зеле, бобени манджи, всичкото това богатство от аромати и вкусове може само да ви накара да заобичате този вид аристократично питие. Не случайно английският търговски гигант за милионери Harrods извежда шампанизираните напитки на първо място по продажби в сектора винени напитки вече няколко поредни години. Ако го намерите на винените рафтове в големите вериги у нас, ви препоръчваме горещо да го опитате още тази нощ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Защо не рекламирате български вина?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.