„Баварец” пикап в един екземпляр

Товарният отсек побира мотоциклет

Един от най-луксозните начини за превоз на хора е на задната седалка на лимузините и SUV моделите на BMW. Ето че и едрогабаритните товари също могат да се возят в лукса на „баварец” от Х гамата. До два метра е дължината на товарния отсек на пикапа BMW X7, който побира цял мотоциклет. Става въпрос за единичен екземпляр пикап, а не за сериен модел. Той е създаден от стажанти със съдействието на отдела за концептуални автомобили на завода на BMW в Мюнхен.

Пикапът е преработен вариант на най-новия, най-голям и най-луксозен SUV на марката – X7. Задвижващата система е xDrive 40i с мощност 340 к.с. Дължината на каросерията е увеличена, а пътническата кабина с пет места е променена. С използване на леки материали общото тегло на автомобила е намалено с 200 кг в сравнение с това на серийния модел X7. Дръжките на вратите и декоративните лайстни са изработени на 3D принтер.

Въздушното окачване е с две степени, за да се улесни товаренето. Повърхността на товарния отсек е покрита в висококачествено и издръжливо тиково дърво с цвят на мед, каквото се използва в корабостроенето при изработката на палуби на яхти. Когато вратата на тиковия „леген” е затворена, дължината за превоз на товари е 1,40 м, но когато се отвори, площта достига 2 м. От ветроходството е взаимствано лаковото покритие на каросерията – специфичен морско син металик с особена дълбочина при осветяване от слънцето.

Пикапът на BMW е напълно функционален и отговаря на всички изисквания за пътна регистрация. Въпреки това обаче изглежда невероятно моделът да бъде пуснат в производство, затова ще си остане уникат.

Коментари

Задължително поле