Бритни Спиърс - Кралица на драмата

Най-скандалната и най-успешната поп звезда от близкото минало Бритни Спиърс отдавна се заканваше, че ще разкаже куп шокиращи истории за ранната слава, връзката ѝ с Джъстин Тимбърлейк, зависимостта ѝ към алкохола и наркотиците, както и дългогодишните ѝ психически проблеми. Бритни разкри всичко това в биографична книга, която излезе на пазара преди ден и вече разтърси светските среди зад океана.

Мемоарите на Бритни Спиърс, които тя подготвя повече от две години, излязоха преди ден със заглавието “Жената в мен” (“The Woman In Me”) и в тях тя разказва пътя си от суперзвезда на 90-те до майка на две деца с три развода и лабилно психично здраве. Бритни безспорно е една от най-големите музикални емблеми на 90-те, която наричаха “принцесата на поп музиката”. От детето-чудо на своето време тя се превърна в жена без право на самоличност и способност да взима каквито и да е решения в живота си.

В 275-те страници поп звездата гарантира, че не е скрила никакви тайни зад кулисите и откровено разказва за живота си от първо лице. Без филтъра на пиар, консултанти и още по-малкото на баща ѝ Джейми Спиърс, който 13 години действаше като попечител на 41-годишната си дъщеря.

“Не мисля, че хората разбират колко много означаваше движението #FreeBritney за мен. Не бях добре. Изобщо не бях добре. Приятелите и феновете ми виждаха какво става и направиха всичко това за мен. Ще ви бъда задължена цял живот. Не мисля, че някога ще мога да ви се отплатя, но тази книга е началото”, пише Бритни.

Семейните разкази започват от ритуала, който тя споделя с майка си, откакто е навършила 14 години. Двете пътували до съседния град и са пиели дайкири.

“Да пия с майка ми беше много по-забавно от това да пия с баща ми. Майка ми ставаше весела и жизнерадостна, а баща ми се депресираше”, разказва Спиърс в книгата си.

Тя споделя, че е била изключително наранена, когато майка ѝ Лин Спиърс издава мемоар през 2008 г. и в него оповестява пред целия свят, че Бритни е изгубила девствеността си на 14 години. Toва беше удар за нея, тъй като имиджът, който я прави суперзвезда е изграден около аурата на нейната невинност. Темата беше в основата на “маркетинга” на Бритни, която в началото на кариерата си (когато е на 17 г.) твърдеше във всяко интервю, че е девствена и плановете ѝ са да прави секс едва след като се омъжи. Точно когато е на 17, милиони момичета окачат плакати с нейния лик по стените си и мечтаят да бъдат като нея. Тогава тя е феномен, истинско явление на музикалната сцена, за която след това дълго ще се говори.

Певицата разкрива в книгата си най-мрачната част от своята кариера - обръсването на косата си и нападението ѝ на папарак с чадър.

Бритни издава, че през 2007 година психиката ѝ не издържа, защото същата година любимата ѝ леля умира от рак на яйчниците, а тя преминава през съдебен спор с бившия си съпруг Кевин Федърлайн за попечителството над двете им деца - Шон Престън и Джейдън Джеймс, които по това време са съответно на 2 и на 1 година. “С обръснатата си глава плашех всеки, дори майка ми се страхуваше от мен. Тези седмици, в които бях без децата си, изгубих контрол върху нещата. Всичко се сриваше ден след ден. Дори не знаех как да се грижа за себе си”, пише Спиърс.

Разкритията, които Бритни прави са десетки и със сигурност още дълго ще захранват светските издания в Америка, и не само. Образът ѝ продължава да е много интересен не само за поколението, за което тя някога беше идол.

Родена в Маккъмб, Мисисипи и израснала в Кентуд, Луизиана, тя става известна с участието си в детския New Mickey Mouse Club в сезоните му от 1993 и 1994 г. сред колегите ѝ там са Джъстин Тимбърлейк (който по-късно става член на поп бандата Ен Синк), Кери Ръсел, и Кристина Агилера. Най-големите ѝ вдъхновения са Мадона и Джанет Джаксън, с които тя има доста добри отношения, дори дует с Мадона.

Бритни израства в семейството на Джейми Спиърс и Лин и има сестра Джейми Лин и брат Брайън. През 1999 г., когато излиза първият ѝ албум, Бритни вече е звезда. Baby One More Time веднага влиза в музикалните класации в САЩ и оглавява тези във Великобритания. Сингълът, носещ същото име също става номер 1 в много страни и е придружен от видеоклип.

Бритни Спиърс е в челните класации на много известни списания. През 2012 г. сп. “Билборд” я обяви за най-привлекателната поп изпълнителка, а VH1 я класира под номер 1 в “100-те най-влиятелни жени в музиката”. Тя е най-продаваната изпълнителка за цяло десетилетие. В последните години музикалната ѝ кариера замря, за сметка на скандалите около нея.

 

Нямаше право да разказва всичко

Чувам, че Бритни Спиърс е разказала доста подробности от живота си в своята книга. По времето когато работихме заедно и бяхме близки приятели ние бяхме все още деца и мисля, че някои истории трябва да бъдат спестени. Разбирам, че е засегнала много хора - тя обича да излага живота си на показ, може би това е нейният начин да се справи с емоциите си. Желая ѝ всичко да е наред при нея, ценя я като човек.

Певицата Кристина Агилера

 

Когато поиска развод, ме съсипа

Влюбихме се от пръв поглед. Три месеца по-късно тя ми предложи по време на един полет. Бях изненадан колко нормална беше, момиче, което цени семейството и пр. Обаче изведнъж се озовах с 50 папараци по следите си и моментално изтрезнях. Харчехме с широки пръсти. За първи път не се безпокоях как ще си платя вноската на колата. Животът ни течеше на убийствено бързи обороти, а аз я обичах до смърт. Когато през 2006 г. ми поиска развод, ми дойде като гръм от ясно небе, съсипа ме.

Кевин Федърлайн, бивш съпруг

 

Създаде си нови правила

Бритни Спиърс е артист, на чийто талант се възхищавам. Неслучайно тя беше истинска сензация, когато се появи на музикалната сцена. По това време тя не следваше правилата на сцената и на популярността като цяло, а създаде нови. Откривам в нея аспекти, по които си приличаме. Разпознавам в Бритни себе си такава, каквато бях в началото на кариерата си. Може би лоша шега ѝ изигра това, че славата при нея дойде твърде рано и тя не беше готова.

Поп звездата Мадона

Джъстин пред развод заради разкритията

В края на 90-те Бритни и поп звездата Джъстин Тимбърлейк се превръщат в най-известната светска двойка. Когато през 2002 г. певицата се разделя с колегата си, започват първите мощни атаки към нея, тъй като е разбила сърцето на всеобщия любимец. В книгата си обаче тя разкрива детайли да връзката им и дори споделя, че когато била на 20 забременяла от него, но 19-годишният тогава Джъстин я накарал да направи аборт. В последните дни се заговори, че признанията на Бритни предизвикали буря в семейството на Тимбърлейк и настоящата му съпруга - актрисата Джесика Бийл - двамата дори били пред развод.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети