Бритни Спиърс - Момичето на тати

Бритни Спиърс остава под попечителството на баща си над творчеството и живота й след постановление на съд в Лос Анджелис от миналата седмица. Джеймс Спиърс е попечител на дъщеря си от 2008 г., когато след няколко публични скандала стана ясно, че менталното състояние на певицата е рязко влошено. Според американските закони, когато един човек доказано има психически проблеми, той може да се възползва от попечител или още защитник - човек или група от хора, които да се грижат за ежедневието, душевното здраве и работата му.

Oт две години насам Бритни Спиърс се опитва да върне контрола над живота и кариерата си, които до момента изглежда, че са изцяло в ръцете на баща й - дотам, че той разпорежда не само какви турнета ще предприема, какво ще се случва с музиката й и как ще изглеждат клиповете й, но определя дневното й меню, тренировките й и как ще се облича на публични прояви, разказва самата тя в лосанджелиския съд.

Макар според магистратите да изглежда в добри ръце, звездата е споделила на адвоката си, че изпитва страх от баща си и отказва да пее на живо, докато той не освободи контрола над живота и кариерата й, пише “Венити Феър”.

Баща й Джеймс оспорва молбата на Бритни с аргумента, че е успял не само да изчисти всички дългове на дъщеря си, но и да подпомогне състоянието й, което в момента възлиза на 60 млн. долара.

Жената, която може да направи 30 лицеви опори - запечатано във видеоклип в инстаграм; девицата, която рязко измени на тийнейджърския си имидж и се опита да заприлича на Мадона от най-скандалните й години; певицата, която преди четири години издаде последния си засега албум по никое време - когато всички веят бански на морето и на никого за нищо не му пука. Тази забавно дразнеща особа е Бритни Спиърс.

За последните две десетилетия звездата претърпя невероятни преображения. Сладкото момиченце от The New Mickey Mouse Club (1993 и 1994 г.) порасна и се превърна в 16-годишна сексапилна Лолитка. През 1999 г., когато излезе първият й албум Baby One More Time, Бритни стана звезда. Имиджът й беше изграден около аурата на нейната невинност. Поп принцесата се беше зарекла да се пази чиста до първата брачна нощ. Но през 2003 г. “девствената” Спиърс си призна, че не е напълно недокосната от мъжки ръце. Оказа се, че малката сладурана е пропила алкохол на 13 г. - малко след като е започнала да се снима в детското тв шоу, а за първи път е спала с момче на 14. На 15 вече е употребявала наркотици.

Почти веднага след това драстично премина през образа на уличница, към този на откровена позатлъстяла повлекана по времето, когато Бритни - майка на две деца, пиеше и се дрогираше на провала.
Първата й сериозна връзка е с Джъстин Тимбърлейк, с когото се познават от деца актьори в шоуто The New Mickey Mouse Club. Отношенията им продължават 4 г. Следва кратка заигравка с Колин Фарел, с когото папараци успяват да я заснемат в страстна целувка.

Има два брака. Единият е плод на пиянска приумица в Лас Вегас с приятеля й от детинство Джейсън Александър. Бракът просъществува 55 часа - толкова е било нужно на младоженците да изтрезнеят и да осъзнаят, че малко са се объркали. Вторият й брак е малко по-продължителен. Спиърс се омъжва за танцьора Кевин Федерлайн, с когото успява да се задържи няколко години. Към края отношенията им се обтягат и Бритни излиза извън контрол. Пие и се дрогира. В крайна сметка се развеждат. Следващият мистър Спиърс е фотографът Аднан Галиб. Връзката им продължава по-малко от година.

През ноември 2007 г. Бритни е приета в психиатрична клиника, където се лекува от наркотичната си зависимост.

Днес тя е в добро здравословно състояние и се грижи за децата си. В момента певицата се е взела в ръце. Тялото й изглежда перфектно, тренира редовно и себеотдайно и репетира.

Правя го, само за да я предпазя

Единствената мотивация на действията ми е моята безусловна любов към дъщеря ми Бритни. Изпитвам жестока бащинска загриженост да я предпазя от алчните хора, които искат всячески да се възползват от нея.

Джеймс Спиърс, баща на звездата

Като летя, слушам нейните песни 

Понеже ме е страх от самолети, всеки път, когато летя, слушам Бритни Спиърс. Не защото съм є голяма фенка. А понеже не мисля, че съдбата ми е да умра, докато слушам албум на Бритни Спиърс.

Меган Фокс, актриса

Обичах я до смърт

Влюбихме се от пръв поглед. Три месеца по-късно тя ми предложи по време на един полет. Бях изненадан колко нормална беше, момиче, което цени семейството и пр. Обаче изведнъж се озовах с 50 папараци по следите си и моментално изтрезнях. Харчехме с широки пръсти. За първи път не се безпокоях как ще си платя вноската на колата. Животът ни течеше на убийствено бързи обороти, а аз я обичах до смърт. Когато през 2006 г. ми поиска развод, ми дойде като гръм от ясно небе.

Кевин Федърлайн,бивш съпруг на Бритни и баща на двете им деца

Разпознавам се в нея

Тя е артист, на чийто талант се възхищавам. Откривам в нея аспекти, по които си приличаме. Разпознавам в Бритни себе си такава, каквато бях в началото на кариерата си.
Мадона
Тя е най-провокативната
Без нея развлекателната индустрия не би била същата. Тя ни научи - всички нас, да сме безстрашни. Тя е най-провокативната изпълнителка на нашето време.

Лейди Гага

Свобода за певицата!

Фенове на певицата се обединиха около кампанията #FreeBritney (Освободете Бритни) и излязоха на протест с убеждението, че певицата е контролирана от баща си против волята й. Някои почитатели смятат, че с последните си постове в социалната мрежа и със споделянето на клипове на танцови хореографии, Бритни им подсказва с езика на тялото си, че има нужда от помощ и не е щастлива. В коментари под нейните постове потребители я насърчават да им дава знак за състоянието си, като се облича в определени цветове, ако има нужда от помощ. В публикация със снимка на рози намират символ на “потайност и мълчание”. А в хореография, в която Спиърс пристъпя напред и назад 9 пъти, откриват морзов код за SOS. Но може би най-абсурдния знак те разчитат в миглите на долния клепач на певицата в един от новите є постове в Инстаграм, които според потребители изписват “Обадете се на 911”.

Коментари

Задължително поле