Вижте най-скъпите породи кучета в света

Има няколко фактора, които влияят върху голямата цена на дадена порода. А именно дали са популярни, редки или от какво родословие идват. Но за любителите на кучета , които имат възможности не би било проблем да си позволят някое от тези кучета:

1. Тибетски мастиф

Средната му цена е около 10 000 лева, но  червен тибетски мастиф на име Big Splash е най-скъпото куче, продавано някога. Купувачът му се е разделил с  около 1,5 милиона долара, за да вземе  11-месечно тогава кученце, тежащо 5 килограма. Размерът на тибетския мастиф несъмнено може да бъде плашещ, но те всъщност са много привързани към семейството  , макар и малко сдържани и териториални с непознати.

2. Черен руски териер

Средната му цена достига от 5 000 до 10 000 лв. Това също е голямо куче, само лапите му са около 4 килограма. Тази порода са доста силни и са подходящи за охрана.  Те са много умни, но за разлика от други големи кучета, те не са безделници и се нуждаят от много упражнения и умствена стимулация, за да бъдат щастливи.

3. Самоед

Неговата цена може да достигне до 7 000 лева.  Известни са със своята усмивка, която има практическа цел. Обърнатите ъгли на устните предпазват кучетата от лигавене. Те са любезни и нежни с хора от всички възрасти, превръщайки се в ентусиазирани другари за деца и възрастни. Лесно се отегчават, така че ще паснат най-добре на хора, които имат време да осигурят достатъчно упражнения и много умствена стимулация.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл