В ложата на Лорда: 11 000 лева за Нова година във Велинград?

Какво всъщност, освен една прескъпа баня и естетически дискусионна естетика има там

Пакетът ви, Гълъбо, пакетът ви, не е ли твърде голям

Извънземни цени за нощувки се приписват на скромен град като Велинград. Ако това, което чета в медиите, е вярно, то за нощувка в тази спа дестинация, може да си позволите еквивалента в хотел Дорчестър в Лондон. И не само това. Предполагам, че сумата включва, храна, спа и подслон, което за мен е напълно нереално като изживяване и харчлък.

За подобни суми и то в истински реномирани дестинации, не говоря за Дубай и Сингапур, но за Лондон и Париж, може да се наситите на още много неща. Например - архитектура, автентичност, да срещнете приветливи хора по улиците или наоколо.

Дали Вела Пеева - партизанката, хей, родена във Велинград, не се обръща в гроба. Или СПА наличностите на града са успокоили духа й, че тя да почива в мир? Ятаците на тази индустрия имат ли представа колко нелепо изглеждат тези цени в очите на компетентния потребител и как изглежда самият потребител в новогодишната нощ в очите на компетентния клиент, обиколил света. Допускам, че има леко преувеличение в зловещата ценова рекапитулация. Нека да видя - президентски апартамент се е продал за 11 500 лева. Кажи-речи 5 000 паунда - цена приемлива за хотели като Риц, Дорчестър, Джордж Пети.

Какво всъщност, освен една прескъпа баня и естетически дискусионна естетика могат да видят 11 500-но платилите в града на партизанката Вела. Нека предположа - Паментник-костница, фонтан Чашата, Художествената галерия... представям си опашките на 1 януари да видите местното художествено наследство и костницата, приютила костите на героите. Или да потопите поглед в премръзналото езеро Клептуза, да пуснете на воля глас и да извикате в небесата - „Да живее Велинград“.

Бих отишъл на Нова година във Велинград, само ако ми платят 11 500, което ще е предплата за хонорара, който очаквам всъщност. Бил съм в този град извън Нова година и не го намирам за нищо специално. Като дете, избягах от нашите с едно момиче, което се казваше Петруна, в някогашния хотел „Здравец“. Издирваше ни милиция, когато последният път бях отново в града, не намерих кой знае каква голяма разлика. Кое налага с такова настървение да се харчат пари в новогодишната нощ по принцип? Слиза Господ на земята ли, или дотолкова отдавна Той не е слизал при нас, че си позволяваме такова финансово светотатство. Какъв човек трябва да си, за да платиш подобна сума. Било апартамент за 6 души. Хубаво. Значи разделям тази наивност или глупост на шест.

За да не оставя впечатление за сноб или завистник, ще кажа че една хубава вечер би могла да представлява нещо много по-оригинално и достъпно, отколкото предложените в града на партизанката. Наемете си хубава родопска къща, наемете къща където и да било, накупете си храна, украсете блюдата, облечете се красиво и празнувайте. По мои консервативни изчисления, това може да струва на човек не повече от 350 до 500 лева на човек.

Според мен значението на СПА процедурите е преувеличено. Потърсете спокойствието в духа, след това в тялото. Влезте в новата година не горди от материално похарченото, а от духовно придобитото. Така да се каже, сред толкова предложени пакети, моят ми се струва най-изгоден.

Fashion idol

Мими Иванова

Приятно ми е да приветствам тук Мими Иванова в качеството й на отлично облечена. Сако като нощно небе възхищава и разкрива нова естетическа страна при певицата. Ръкавиците и прическата допълват този портрет на шик, в който Мими цъфти и доказва дългогодишната си звездност. Мая Нешкова е също отлично представена. Обнадеждава ме ласкавата препратка от ризата и сакото, обобщаваща неподражаемия стил на певицата. От двете лъха оптимизъм и това облива с нежност облеченото.

Актьорска среща

Вачкова и Пенев празнуват на Оборище

Аристократичните жители на Оборище бяха щастливи да видят двама бележити актьори в квартала си. Мартина Вачкова - приветлива и ведра както винаги, партнира вечерята на Владо Пенев в кокетен ресторант. Макар до края на поднесеното да нямаше торта, се натрапиха подозренията, че това е може би репетиция за рождения ден на Пенев, роден на следващия ден. Талантливият Скорпион поддържаше добрия дух на компанията, облагородена от непозната дама с външност на младата Сюзън Сарандън.

Рекорд в ефира

Васко Громков разгроми класациите

10 години от  класацията „Ново 10+2“ по БНТ 2  отпразнува водещият на предаването-юбиляр Васко Громков. Развълнуван, той откри над тричасовия концерт в бляскавия клуб „1857”, където над 50 изпълнители се качиха на сцената в брилянтна последователност. Бяха изпълнени 32 песни, които ще бъдат включени в 120-минутен телевизионен ефир на 20 ноември и 4 декември. Със своите 120 последователни месеца на екран „Ново 10+2“ е най-дълго задържалата се класация за нова българска музика в национален ефир в историята, след легендарната „Мелодия на Годината”. Чартът досега е представил над 270 интервюта с български музиканти и е показал над 1300 премиерни видео-клипа. В концерта взеха участие Коцето Калки, Мартина Табакова, Алек Кирев, Мина, Симеон Владов, Красимир Гюлмезов, Благовест Зерлиев и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл