В Сицилия продават на търг домове с начална цена 3 евро

В сицилианския град Самбука ди Сичилия продават къщи с начална цена 3 евро.

Нуждаят се от ремонт

В района на Сицилия, Италия продават къщи, нуждаещи се от ремонт, на търг с начална цена 3 евро. Предлаганите имоти са еднофамилни, двустайни и тристайни къщи с площ от 50 до 80 квадрата, пише CNN. Много от тях имат ковани с желязо балкони с изглед към калдъръмени алеи и панорамни тераси. Тези, които са в най-добро състояние, имат малки вътрешни мавритански дворове с лимонови дръвчета.

Сицилианският град Самбука ди Сичилия влезе в световните заглавия през 2019 г., когато пусна за продажба 16 жилища с начална цена едно евро. Две години по-късно градът предложи втора партида жилища за две евро. Сега градът стартира трети етап на програмата, този път с начални цени на къщите от 3 евро. Програмата е привлякла купувачи чак от Близкия изток и е съживила местната икономика с приток от 20 млн. евро, казва новоизбраният кмет Джузепе Качопо пред CNN. Това включва оборот от новите търговски обекти, открити в града, и договорите със строители, архитекти, геодезисти и нотариуси.

Предлаганите за 3 евро къщи имат нужда от ремонт. В зависимост от състоянието на имота реставрацията обикновено започва от 30 000 евро за обикновено преустройство, но може да нарасне до над 200 000 евро, ако купувачите планират да превърнат къщата в луксозен дом. Например, американска двойка, купила изгодно жилище в града, е добавила вътрешен асансьор.

Имотите в Самбука ди Сичилия, които се предлагат на търг по най-новата схема, ще бъдат продадени на предложилия най-висока цена. При предишните търгове къщите бяха продадени на цени между 1 и 25 хил. евро, но средната цена беше между 5 хил. и 10 хил. евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти