Гардеробът не трябва да е голям, а добре съчетан

Костюм и всичките аксесоари около него могат да бъдат намерени с еднакво качество и за 1000 лв., и за 5000 евро

Не всичко скъпо е хубаво и си струва

Най-сериозният проблем в гардероба на съвременния мъж обикновено е свързан с това, че различните елементи вътре не се комбинират един с друг. Причината за това често е начинът, по който мъжът или някой вместо него пазарува. Това твърди италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго, който определя себе си като “шивач на личността” и дава ценни съвети за стил и елегантност на представителите на силния пол от различни точки на света, включително и в България.

“Мъжът може да си купи риза от летището, вратовръзка от магазина, съпругата да му подари костюм, децата някакъв аксесоар или нещо друго. Резултатът е, че всички артикули, които има, не се съчетават добре. Освен това има много мъже, които просто не влизат в магазините. Това често е причина гардеробът на господата да бъде стар, а “старият гардероб е враг номер едно на елегантността”, твърди Алберто Веделаго.

Според дизайнера мъжкият гардероб не трябва да е голям, а е важно да бъде персонално създаден, което да го прави и много практичен. “Голямото предимство на такъв гардероб е, че той е фокусиран и отделните елементи в него се съчетават добре помежду си за различни ситуации. При създаването му всеки мъж трябва да се съобрази със сферата, в която работи, дали, колко често и къде пътува, предимно по работа или за удоволствие, с какви хора се среща и разбира се – бюджетът, с който разполага”, обяснява италианският стилист. По думите му, ако нещо е скъпо, не значи непременно, че е хубаво и си струва. Като пример за това той дава костюм и всички аксесоари около него, които могат да бъдат намерени с еднакво качество както за 1000-2000 лв., така и за 5000 евро. “Важно е парите, определени за дрехи, да бъдат вложени разумно в персонално създаден гардероб, който да позволява на мъжа винаги за всяка ситуация да има подходящо облекло, в което да изглежда добре и да се чувства комфортно, за да се радва на изкуството на елегантността”, казва още Веделаго.

Друг важен съвет за мъжете от италианеца е внимателно да избират аксесоарите си, тъй като най-голямо значение за визията на господата имат обувките. Стилистът обяснява, че черната обувка с връзки е консервативна и по-формална, докато кафявата с или без връзки е по-спортна, за всекидневни ситуации. Бежовото и синьото, както и велурът като материал са подходящи за топлите месеци. “Според основните правила за елегантна визия: коланът трябва да е с цвета на обувките; чорапите се комбинират или с цвета на обувката, или с цвета на панталона; вратовръзката трябва да бъде с ширината на ревера на сакото и с нея мъжът може да прояви креативност”, категоричен е Алберто Веделаго.

 

Още препоръки

Обличайте се адекватно на ситуациите

Не демонстрирайте излишно благосъстояние

19-2Ситуациите могат да бъдат най-различни и поради тази причина мъжете трябва да се обличат адекватно според тях, твърди италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго, който дава примери за господа от света на бизнеса. “Деловият мъж е добре да има в офиса си винаги син блейзър, съответно зимен и летен в случай, че се появи неочаквана среща. В зависимост от типа бизнес, конкретната ситуация и характера на събитието, мъжът трябва да е облечен в съответствие със своя висок социален статус или по-семпло. Мъжете не трябва да демонстрират излишно своето благосъстояние”, твърди италианецът.

По думите му при бизнес пътуване практично решение за деловия мъж е да има едно хубаво синьо сако и три подходящи панталона за три различни аутфита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл