Главният редактор на „Труд” Петьо Блъсков: Изборите в САЩ са изключително важен за човечеството момент

Социализмът навремето е искал световна революция, сега световната революция е заменена с глобализма

Изборите в САЩ са такива, защото една част от света - истинската, води тежка битка срещу неолиберализма и античовешките теории, които се развиваха в последните години, обобщени в думата "глобализъм". В нея са включени детайлите като джендър, изчезване на човешката идентичност. Светът се намира на този ръб и затова е тази активност и люта битка. Изключително важен за човечеството момент са тези избори. Това каза главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков в предаването "Пресечна точка" по Нова телевизия.

 

Социализмът навремето какво е искал - световна революция, сега световната революция е заменена с глобализма. Моментът е ключов за развитието на човечеството в тези избори, затова е тази активност, затова са похарчени милиарди, коментира Петьо Блъсков.

Всеки щат в САЩ има определен брой електорални единици, примерно Калифорния има 55. На изборите действа eдно много интересно правило, което само в 2 щата не важи, това е правилото който спечели, печели всичко - всички електори, напомни главният редактор на в. "Труд".

Трябва да преодолеем истерията с COVID-19. В сражението с това зловещо чудо логика няма, действа се на ход спрямо конкретната ситуация. Важно е в тези действия да има някаква подреденост, да са резултат на някаква оценка, анализ и да намаляват хаотичните действия, каза Петьо Блъсков за пандемията.

Знаем ли този вирус как мутира? Не знаем. Тези 4000 дали са заразени от този вирус, който ги заразяваше пролетта, или са заразени от негов мутирал вариант, попита Блъсков. Спиране на тъжните физиономии на репортерките, с които съобщават само статистиките и трагичните факти, трябва да престане да се говори срещу лекарите и болниците, това е все едно говориш срещу майка си и баща си, препоръча той.

Това е природа, тя си прави каквото си иска, не я познаваме достатъчно. Да залагаме на действия след хубав, добър анализ. Струва ми се, че в България липсва един аналитичен център. Този аналитичен център трябва да разработва схемите, по които да се действа, допълни главният редактор на в. "Труд".

Мисля, че правят от мухата слон в тази история. Това е въпрос на норма, коментира Петьо Блъсков партито на общинари в Пловдив, които празнуваха до малките часове на нощта, въпреки мерките срещу коронавируса. Приемат норма и казват установеният вечерен час в заведения е 23:30, при неспазване – глоба от 30 00 лева, точка по въпроса. Правосъдието, всички по веригата, трябва да си свършат работата. Отишла полицията и какво направила? Ако отидете в Студентски град да не мислите, че дискотеките затварят в 12 часа? Когато санкцията съществува и службите, които са задължени пазят нормата, реализират санкцията, само за един месец ще спре всичко, каза още главният редактор на "Труд".

Коментари

Задължително поле