Граждански протест спря джендър пропаганда в държавното кино „Одеон“

Протестиращите пред “Одеон”

Филмът “Близо” е за “интимната” връзка между малолетни момчета

МВР започва проверка след прекратената прожекция

LGBT идеологията превзема публичното пространство

Прожекцията на скандалния джендър филм “Близо” в държавното филмотечно кино “Одеон” пропадна след граждански протест в съботната вечер. Десетки хора се събраха пред салона в центъра на София, за да изразят възмущението си от публичното показване на тази история за “интимна” връзка между малолетни момчета, включено в програмата от събития на така наречения “София прайд”.

Постер на “Близо”

Протестиращите, сред които и няколко човека с тениски на партия “Възраждане”, влязоха в словесен спор с джендър активисти, но нямаше никакво физическо насилие от тяхна страна. Организаторите обаче отмениха прожекцията, а в социалните мрежи всевъзможни “прайд” говорители изляха вълна от манипулативна информация за “агресия”, която била спряла събитието. Пред киното имаше полицаи, а вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че ще иска пълна информация по случая, за да се запознае с действията на служителите, изпратени на място. От пресцентъра на МВР изпратиха и официална позиция: “Според предварителни данни, предоставени от СДВР, след сигнал на мястото са изпратени униформени. Там е установено, че привърженици на политическа партия и група граждани, дошли на прожекция, са влезли в словесен сблъсък. Организаторът на прожекцията е решил да я прекрати, върнал е парите на закупилите билети. Не е имало физическо насилие между двете групи”.

Според протестиращите европейската копродукция “Близо” нормализира сексуализирането на деца и проповядва хомосексуални послания за отношения между малолетни, които могат да привлекат педофили към подобни събития. Самият филм е забранен за лица под 18-годишна възраст. Ето го и официалното описание на “Близо”: “Лео и Реми, двама тринайсетгодишни най-добри приятели, са прекарали всеки момент от лятото си заедно. В края на сезона новата учебна година носи със себе си нов набор от социални проблеми, които поставят на изпитание тяхната интимна, привидно неразрушима връзка. Завладяващият, задъхан визуален стил потапя зрителите във вълнуващия, емоционално несигурен свят на юношеството с покоряваща, опустошителна яснота. Вторият филм на Лукас Донт е преобразяващ и незабравим портрет на пресечната точка на приятелството и любовта, идентичността и независимостта, разбитото сърце и изцелението.”

“На това “културно мероприятие” се появиха няколкостотин човека от различни граждански организации и партии, които възпрепятстваха излъчването му. Въпросът какви хора отиват да гледат филм, който е свързан със сексуалните отношения между две малолетни момчета, оставям на вас”, написа един от участниците в протеста Александър Александров.

“Отмениха прожекцията на филма с педофилска тематика. От “Прайда” ме ласкаят, приписвайки ми протеста, който постигна това. Всъщност той бе организиран доста преди аз да разбера за него и да споделя подкрепата си, а самият аз в това време бях извън София. Хубаво е, че той успя да постигне целта си, а още по-хубаво е, че го направи без никаква агресия или насилие, въпреки лъжите на ответната страна в тази насока. “Вербалната агресия” не е насилие, точно както и когато вие самите протестирате и скандирате.

Разберете, че демокрацията означава това - ако смятате за вредно и опасно излъчването на филм в “Руския културен център”, имате пълното право да протестирате това, както стана преди дни. А ако смятате за вредно и опасно излъчването на филми с педофилски етос, можете да направите същото. Стига тези протести да се случват без капка насилие, това е демократично волеизявление”, това пък са думите на историка и критик на джендър идеологията Кристиян Шкварек, организатор на шествието “Месец на семейството”, което ще се проведе на 17 юни и ще започне в 14:00 часа от площад “Света Неделя”.

Много протестиращи поставиха и въпроса защо държавна институция като филмотечното кино “Одеон”, което е част от структурите на Българска националан филмотека, се поставя в услуга на чужда и враждебна на българското общество идеология. Много от доктрините и догмите на LGBT движението буквално влизат в конфликт с българската конституция, но “прайд” събитията постоянно се увеличават и продължават да превземат публичното пространство.

Точно в този контекст се разглеждат и тревожни новини от САЩ като тази за законопроект на щата Калифорния, който предвижда родителите, водещи битки за попечителство, да могат да бъдат подвеждани под отговорност за малтретиране на деца, ако не потвърдят половата им идентичност.

В законопроекта AB 957, приет от щатския парламент на 3 май, първоначално се предлагаше съдилищата, които решават дела за попечителство, да вземат предвид дали всеки от родителите е потвърдил половата идентичност на въпросното дете.

Изменението допълни стандарта на щата за това какво представлява родителската отговорност за благосъстоянието на детето, като изисква родителите да утвържзават половата му идентичност, ако искат да бъдат преценени като годни да осигурят “здравето, безопасността и благосъстоянието на детето” в съда.

Много от противниците на политическото движение за “прайд” събития изтъкват все по-острия фокус, който LGBT идеологията поставя върху индоктринирането на децата.

Костадин Костадинов, лидер на “Възраждане”: Няма да позволим пропаганда на педофилия и хомосексуализъм

“Възраждане” няма да позволи пропаганда на педофилия и хомосексуализъм както сред деца, така и сред възрастни.

Агресивната рекламна кампания на гей парада в София и събития в него са насочени към децата на България. Младежката организация на “Възраждане” вече изпрати писма до всички институции, в които настоява поне детската сцена на парада да бъде забранена. Нашите младежи и техни приятели от други български организации вчера спряха прожекцията на филма и ще продължават активно да изразяват гражданската си позиция по темата.

Появилата се информация в някои медии не е вярна. На протеста се стигна до словесен сблъсък, след като един хомосексуалист от женски пол блъсна жена, която беше дошла да изрази гражданската си позиция на неодобрение към филма и излъчването му.

Елисавета Белобрадова, депутат от ДБ, във фейсбук: Терорът на манипулациите възпрепятства изкуството

В понеделник ще поискам отговор от министъра на вътрешните работи как се превърнахме в държава, в която не може да се излъчва образец на европейското кино, номиниран за Златна палма в Кан и носител на голямата награда на фестивала, защото протестиращи, които никога не са гледали филма и нямат идея за какво иде реч, обсаждат киното и тероризират останалите хора. Как терорът на манипулациите започва да възпрепятства свободата да видиш изкуството.

Ако бяхте внимавали повече във въображаемите си християнски ценности, щяхте да забележите, че гей отношенията реално са в носителя на Оскар “Everything, everywhere all at once”, където имаме двойка млади момичета. Там трябваше да пращате хора да обсаждат прожекциите. Трябва внимателно да се помисли какво да се направи, защото пред нас е най-голямата придобивка на демократичното общество - свободата на изразяване, която трябва с всички сили да пазим. И в нея влиза свободата да се изразиш чрез произведение на изкуството и да го предоставиш за гледане на публиката, за да съпреживеете заедно света.

(Със съкращения, б. р.)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България