Даяна Ханджиева: Не пия, не пуша, но съм зависима от телефона

Искам да имам дете до 5 години

Фенка съм на Орлин Павлов още от 12-годишна

Много съм ревнива и ревнувам даже от въздуха!

- Даяна, в края на миналата година завърши сериала „Скъпи наследници”, в който ти изпълняваш една от главните роли и стана популярна. Какво друго ти даде участието в него?

- Даде ми изключително много опит, даде ми и много приятелства, както и връзки с хора от тези среди, което е изключително полезно. Станах много близка с актьорския състав на сериала, като оттам излезе и най-ценното ми приятелство до момента - със Стефания Кочева, която беше в ролята на Зорица.

- Какви предизвикателства си отправяш за новата година?

- Тази година започна много емоционално за мен, защото се обърнах към себе си, към моите лични качества и намерих много неща, които не харесвам и искам да променя. Не ми харесва например, че не съм достатъчно амбициозна. Друго нещо, което осъзнах, че ми куца е свързано с връзките ми, защото съм изключително ревнива, не знам дали от зодията, или от друго, обаче ревнувам даже и от въздуха! Също така искам да добия повече увереност в себе си. Нещо не се харесвам в последно време и искам да променя това.

- Какво ти споделят фенове на сериала, когато те срещнат и повече позитивни страни на известността ли срещаш, или има и негативни?

- Казват ми винаги позитивни неща, за което съм благодарна, никой не ми казва – знаеш ли какво, отвратителна си, заради тебе не го гледам този сериал. Е, срещала съм в интернет и негативни неща, когато хората са скрити зад една анонимност и могат да си кажат всичко, но не ме жегват особено, може би за две минути и след това се разсейвам. Иначе често ме питат дали ще има продължение на сериала, но за съжаление засега не се очаква такова. Интересното е, че само жени идват да ми кажат нещо мило!

- Беше ли фенка на Орлин Павлов преди старта на сериала и изненада ли те новината, че е станал баща на момиченце?

- Да, бях му фенка още от 12-годишна и много му се възхищавам. Харесва ми това, че той си крие личния живот до такава степен, че на хората им е достатъчно да виждат само нещата, свързани с кариерата му. Той успя да запази новината за бебето до последния момент и не ни ангажира с публикации от сорта на – сега сме втори месец, сега сме трети месец,или - о, вижте колко е пораснало коремчето и т.н. А колко по-хубаво е така, да те изненада и каже – аз вече съм баща, и ти си – уау, това е толкова хубаво!

- Какво ти даде контактът и съвместната работа с легендарната Цветана Манева?

- В паузите на снимките Цветана много ни разказваше случки от живота си и като започваше да говори и аз абсолютно се потапях в тях, което много ми харесваше. Видях, че има актьори, като нея, които играят за партньора си. Например аз имах много тежки сцени с нея и тя, чисто на енергийно ниво ми даде нещо, от което не знаех, че имам нужда, но тя знаеше. Например сцената, в която моята героиня й призна, че всъщност не иска да прави аборт, а на всички други казваше – о, няма проблеми – ще направя, въобще не ме интересува! Само пред нея Катерина си призна реално, че много иска да има дете и мен много ме беше страх от тази сцена. Единственото, което Цветана направи тогава бе да дойде при мен и да ме прегърне, да ме стисне силно и аз от там вече бях абсолютно готова да се отворя и да я изиграя.

- Как си обясняваш негативните реакции към Цветана, след участието й в клипа на Азис, който беше с каузата да бъдем по-толерантни?

- С това, че тези хора не са вникнали в посланието, а гледат на повърхността – легендарната актриса, която супер много уважават, участва в клип на чалга изпълнител, а чалгата… Аз също не харесвам чалга и трябва да призная, че в първия момент за мене също беше голяма изненада, но след това си казах – тя има какво да каже!

- Каква кауза би подкрепила?

- Интересен въпрос, защото точно в момента имам една идея, която много искам да осъществя, защото и аз също имам такъв проблем. По принцип нямам много зависимости – нито пия, нито пуша и т.н., но както по-голямата част от моето поколение може би и аз съм зависима от телефона. Знаеш как телефонът прекъсва социалните ти контакти и забравяш дори да се огледаш какво става около теб. В момента имам такава кауза - да помогна на тези, които осъзнават, че имат проблем с телефона, но не могат да го махнат. Измислила съм начин за това, но има време преди да се случи… Имам и други каузи, но те са лични и не агитирам никого, но се опитвам да давам личен пример, като например си хвърлям боклука разделно, не използвам сламки и пластмаса, събирам капачки и други такива неща, които мен ме карат да се чувствам добре, а ако някой го види и си каже – да, защо и аз да не го направя, ще е супер.

- Коя тема или събитие в страната те вълнува?

- Все по-зачестилите пребивания на пенсионери за жълти стотинки, както и това, че в днешно време хората въобще не забелязват тези, които имат нужда от помощ – минават и заминават...

- Какво провокира интересът ти към актьорската професия?

- Предполагам, че и на теб ти се е случвало, когато гледаш някой филм и да си кажеш – това не е толкова сложно и аз мога да го направя! Така и с мен, като гледах „Мистър и Мисис Смит” с Брат Пит и Анджелина Джоли и си казах, че това и аз го мога и като го мога, дай да го започна!

- Била си на три студентски бригади в Америка. Какво ти допадна най-много там?

- Това, че там съм самостоятелна ми беше най-любимото усещане, че няма пред кого да отговарям и всичко си зависи от мен. Като съм тук с нашите и те винаги ми казват – ти сама няма да се оправиш, ако аз не ти сготвя, ако не ти донеса, ти въобще няма какво да ядеш. Но отидох там и много добре си се справих, въобще не беше така, както те го предсказаха и това ми беше любимо. Изкарването на пари също е една много приятна част от бригадите, а и тогава добих и увереност да говоря английски. Допадна ми и това, че хората там, дори да не те познават, ще те питат как си, естествено не чакат отговора, защото не ги интересува, но фактът, че са те попитали вече ти прави деня по-приятен.

- Наистина ли твоят любим е баскетболист и живее в Америка? Как се поддържа любов от разстояние?

- Да, Кристиян учи в колеж във Флорида и играе в тамошния отбор. Любов от разстояние наистина се поддържа трудно, аз преди няколко дни се върнах от Америка, където му бях на гости за три седмици, за да видя неговата среда и да се успокоя, защото както казах съм супер ревнива.

- Имаш ли желание да имаш деца?

- Да, до пет години, въобще не смятам да се бавя, но бих искала първо да съм сигурна, че съм намерила бащата. Моят приятел е по-малък, следователно аз трябва да го чакам да порасне, обаче съм му казала, че нямам много време и ако не порасне по-бързо…

- Налагало ли ти се е да използваш актьорските си умения и в живота и би ли споделила за някой такъв забавен момент?

- Да! Сега се сещам за една случка през лятото, когато с моята приятелка Стефания отидохме на участие на 100 кила и при нас дойде едно момче на 17 години и тръгна да сваля приятелката ми, а тя ме погледна с този поглед – моля те, спаси ме! Веднага влязох в ролята на ревниво гадже-лесбийка и му махнах грубо ръката, цял театър му изиграхме направо. Тя се обърна и му каза – извинявай, но моята приятелка е много ревнива, а ние сме заедно. А той – Абе, да?! Докажи го! И ние двете малко се спекохме в първия момент, но нали трябва нещо да се направи и тя бързо взе решение какво, като ме целуна пред всички в дискотеката! Целуна ме точно пред Килата! А можеш да си представиш също така, когато едно 17-годишно дете види две жени да се целуват и как реагира – почна да подскача и да вика! Мисля, че му оправихме цялото лято...

- Красива жена, като теб имала ли е несподелени любови и любовни разочарования?

- О, безброй. Затова не ме питай, защото мога да говоря до утре. Имала съм много такива, а първите бяха, когато съм била на около 12-13 години, защото тогава не приличах много на хубаво момиченце. След това също съм имала разочарования, например имах една връзка с момче, за което разбрах, че никак не съм била единствена и като го разбереш това нещо, няма как да не те удари по егото. След такава връзка не може да не започнеш да подозираш всеки следващ, но се справям, не е болка за умиране – минава и заминава. По-късно обаче някак рязко се отпушиха нещата и при мен и някак си палачинката се обърна. А най-интересното е, че когато някой те е наранил, след известно време се връща и съжалява, обаче ти вече съвсем деликатно си връщаш за причиненото.

- Имала ли си комплекси и как ги преодоляваш?

- О, също безброй! Още имам и не съм ги преодоляла, а си живея с тях и си плача тихичко в ъгъла. Като ученичка например имах сключени вежди, защото може би съм взела повече от баща ми някои неща. Тогава имах комплекс от това, защото много ми се подиграваха, викаха ми – ти, с едната вежда! Едно момиченце се сдухва от такива неща. Като по-малка също са ми казвали, че имам плоско дупе, но аз тогава си мислех, че това е нещо хубаво, а сега разбрах, че въобще не е и затова всеки ден съм на фитнес - помпаме и правим форми.

- Ти си кръстена на принцеса Даяна. Този факт накара ли те да се интересуваш повече от нея и кои са най-вдъхновяващите личности в живота ти?

- От малка по някакъв начин се чувствам по-свързана с нея, отколкото всички други, все пак й нося името и дори нещо да не ми е харесвало, винаги съм я оправдавала. Може да не е най-красивата жена на света, но за мен е много красива и се чувствам, а с това име и аз се чувствам като принцеса. Също така Анджелина Джоли ми е голям вдъхновител, а в момента и Яна Маринова доста ме вдъхновява, защото аз по някакъв начин тръгнах по нейните стъпки. Тя е била каскадьор, а аз от немай къде също започнах от там, освен това и двете с нея не сме минавали през Академията, но и двете имаме страст към актьорската професия и мисля, че няма да се откажем!

- Любимата мисъл?

-Обичам, като някой ми каже – всичко ще е наред и това ще мине! Често си напомням тези думи, както и мисълта „ако едно нещо няма да има значение след пет години, недей да се ядосваш за него повече от пет минути!”

Нашият гост

Красивата актриса Даяна Ханджиева притежава много таланти, но страстта й към актьорството надделява. Още като ученичка в столичната 73-та гимназия започва да тренира баскетбол по примера на баща си, който е бивш състезател в този спорт и дори печели сребърен медал при девойките с отбора на “Славия”. Освен в спорта Даяна жъне успехи и в спортните танци, като там също е печелила отличия. Въпреки привлекателната й визия, кариерата в модните среди не я привлича, но първата й роля е точно на модел - в сериала на Би Ти Ви “Революция Z”. Тя е участвала и в сериала “Фамилията”, но най-голям успех й носи ролята на Катерина в “Скъпи наследници”, с която само за няколко месеца тя се превърна в една от най-харесваните млади актриси у нас.

Коментари

Задължително поле