Девойка обезобразена с макетно ножче (обзор)

След нападението 18-годишното момиче не желаело да се среща с никого и само мълчала.

Нечовешко зверство в Стара Загора

Направили над 400 шева на жертвата

Родители и близки негодуват, че нападателят не е в ареста

Девойка на 18 години бе обезобразена с макетно ножче. Животът на момичето е спасен, а лекари са ѝ направили над 400 шева, след като бил нарязани ръцете ѝ, краката ѝ, гърдите ѝ, носът ѝ бил счупен, а косата ѝ била обръсната.

Нечовешкото зверство било извършено в край на юни в Стара Загора. Тогава се звъннало на домофона на жилището на момичето. Тя попитала кой е, а мъж ѝ отговорил “Аз съм”. Тя отворила и била нападната.

Според близките ѝ садистът бил приятелят ѝ. “Според мен мотивът на престъплението е ревност. Бяха заедно четири месеца. Преди случилото се нямахме индикация за насилие”, разказа майката на момичето. Приятелка на пострадалата разказа, че в болницата били в шок, когато видели състоянието на жертвата.

Родители и близки на момичето негодуват, тъй като 26-годишният нападател не е в ареста. От Районна прокуратура в Стара Загора съобщиха, че е повдигнато обвинение на заподозрения за нападението. Районният съд е уважил искането на държавното обвинение и той бил задържан. Обвиняемият обжалвал и на 5 юли Окръжният съд го пуснал от ареста, тъй като уврежданията на момичето не застрашавали живота ѝ, а телесната повреда била окачествена като лека. Сега прокурор е дал указания за допълнителна медицинска експертиза за определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право