Дежавю - знакът от ангелите

Често се оказва, че вече сме били на непознати места

Преживените моменти, които се случват отново, са знамение от пазителите, че вървим по правилния път

Един от най-мощните знаци, които оставят за хората по пътя им техните ангели хранители, е дежавюто. Явлението е познато на почти всеки човек, който неведнъж е попадал в ситуация да чувства, че изживява моменти от живота си отново.

Ако мястото, на което сте за пръв път, вече ви е познато или вече сте водили същия разговор с някого и преди, това несъмнено се определя като дежавю, което в превод от френски означава „вече видяно“, разкриха пред „Зодиак“ последователи за теорията за мистичния произход на явлението.

От години учени от цял свят се опитват да докажат произхода на феномена и какво точно се случва в човешкия мозък, докато го изпитва. И докато те търсят доказателства, духовните водачи вече са открили своето обяснение. Според тях в различни религии ангелите хранители играят важна роля на закрилници и наставници на хората. Всеки от нас има ангел хранител - сила, която да се отзове в случай на нужда или да му покаже правия път при безизходица. Именно в такива момента ангелът праща знамение под формата на дежавю, което да убеди човека, че следва съдбата си.

Ангелите са духовни същества, които вибрират с много по-различна честота от тази на хората. Това е причината предупрежденията им често да не стигат до нас, твърди авторката на десетки книги по темата Мелани Беклър.

По думите й често техните съвети, познания или просто насоки за живота могат да ни спестят много главоболия. За да ги получим, се налага да сме изключително внимателни към знаците. Ако сме се сблъсквали с някой от тях, най-вероятно нашият ангел се опитва спешно да се свърже с нас. Затова хората не бива да подценяват дежавюто и да разчитат на неговата сила.

 

Заветите

Феноменът тормози учените

Последните опити на учените да обяснят феномена са свързани с твърдението, че в момента на дежавю мозъкът проверява паметта за грешки.

В лабораторни условия в университета в Онтарио специалистите опитват да предизвикат изкуствено дежавю. На 21 доброволци бил прочитан списък от 21 думи, като „легло“, „сън“, „нощ“. Учените, обаче не озвучавали ключовата дума „спя“, обединяваща всички останали. Когато по-късно доброволците били анкетирани, всички те били сигурни, че тя не е била казана, но имали усещането, че е така.

Това е лъжлив спомен и специалистите са успели да го фиксират, сканирайки мозъка. Явно в момента на възникване на дежавю фронталните части проверяват спомените. Така се гарантира, че човек по-рядко ще има лъжливи спомени, обясняват те.

Земята

Има начини да се разбере, че закрилниците са наблизо. Намирането пера по пътя ви е един от най-често срещаните признаци за присъствието на ангелите, особено ако са бели. Те са напомняне, че ангелите са близо и са готови на грижа и подкрепа.

Друг от най-очевидните признаци е, ако домашните любимци и малките деца се държат необичайно, говорят си сами или пък се въртят около едно и също място. Тогава е възможно да усещат присъствието на ангел.

 

 

 

 

Коментари

Задължително поле