Деси Цонева: Продължавам да се усмихвам, както баща ми би искал

Тв кариерата на Деси Цонева изглежда предопределена още с раждането й. Внучка на тв легендата Анахид Тачева и актьора Коста Цонев и дъщеря на не по-малко популярния водещ Димитър Цонев, тя е закърмена с любов към телевизията. Въпреки това в началото Деси се опитва да избяга от тази своя страст, като се записва да учи икономика в Италия. По-късно обаче, осъзнала призванието си, тя се завръща в родината, където завършва журналистика и масмедии в УНСС и започва работа като репортер в БНТ, ТВ 7 и телевизия „Ин лайф“. Личният й живот е не по-малко интересен от този на звездите, които интервюира. Тя има един син - Янчо, от Янчо Таков-младши, а медиите постоянно й приписват различни любовни истории. Деси бе и един от най-ярките участници в новия сезон на „ВИП брадър“, а след края на шоуто тя е заредена с много нови идеи, за които разкри подробности специално за в. "Труд".

 

- Деси, какво бе за теб изживяването „ВИП брадър“?

- Беше наистина невероятно, нещо, което определено няма да се повтори. Показа ми колко съм силна. След като успях да вляза в такова състояние и въпреки всичко да продължавам да се усмихвам, явно аз съм доста силен човек.

- С какво се занимаваш след излизането от формата?

- В момента съм част от екипа на най-новия моден канал у нас - Code Fashion TV. Работя и върху проект за ново предаване - интересно, лъскаво и вип, на което ще съм водеща. Освен това имам и две концепции за много големи тв формати, които развивахме с баща ми. Искам също така да отворя и собствен бутиков ресторант с интересна концепция. Смятам в него и аз лично да готвя пред клиентите. Щастлива съм, че в Къщата Ути ме похвали колко добре съм се справяла с готвенето.

- Би ли поканила някои от съквартирантите ти за гости в твоето предаване?

- Да, дори сега съм поканила Глория и Роро, с когото ще си говорим на тема геймърски събития и геймъри. Бих поканила в новото ми предаване и Вальо Михов на вечеря.

- В шоуто ти беше сред най-искрените участници, нямаше маска и стратегии. Би ли променила нещо в представянето си, което смяташ, че е било грешка?

- В интерес на истината първоначално влязох с идеята да бъда доста по-кротка и обрана от реалния живот, но после реших, че е най-добре да бъда себе си и да не се опитвам да бъда друга. Единственото, което ме притесни, е, че се е излъчвало това, че пия много алкохол, а вътре всички пиеха. Не знам защо само мен ме даваха с чашата, при това пиех само вино. Аз в реалния живот никога не пия толкова много.

- Какво друго не се е видяло от зрителите според теб?

- Това колко много страдах. Като цяло първите 15-20 дни бяха доста тежки и неприятни, тъй като плачех доста и бях много стресирана, направо ми бяха мрак и мъка. Впоследствие реших да не губя най-хубавото от себе си – усмивката, и продължих да се усмихвам така, както баща ми би искал. Не желая да бъда приемана за жертва и не искам никой да ме съжалява. Аз съм силно момиче и сама преодолявам трудностите на живота.

- А кой е най-хубавият ти спомен от Къщата?

- Най-ценното нещо ще ми остане запознанството и приятелството ми с Глория, Роро и с Надето.

- Кой освен Ути беше твоят фаворит за спечелване на шоуто?

- Смятам, че Вальо Михов щеше да е един достоен победител в предаването, както и Миглена Ангелова. От това, което гледах, тя поддържа една класа и поведение на истински вип и не мени своя характер и своите гледни точки - смятам, че това също е достойно. По-добре да ти кажат нещо в лицето, отколкото манипулативно да си прокарват идея, мачкайки други хора.

- Смяташ ли, че животът и отношенията в Къщата са някаква извадка и на отношенията между хората навън?

- Смятам, че това е една изолационна тв среда, в която не са представени различните типове хора по начина в реалното общество. Това е една вип прослойка от хора и няма общо с реалността. Това да събереш 17-18 випа не е огледалото на обществото, а и то колко да са випове, някои са абсолютни випове в кавички.

- Ти се познаваш с много от участниците още преди шоуто. Кой успя тотално да преобърне впечатленията ти за него?

- Чак тотално - не, но може би Жана Бергендорф. Аз не съм очаквала от нея нещо по-различно, но въпреки това беше по-голямо разочарование, отколкото очаквах. Иначе се видяхме веднъж и след шоуто, когато се бяхме събрали група приятели в ресторант и аз поканих и Роро да дойде, а Жана дойде с него. Аз нямам нищо против понякога да се забавляваме заедно, но не мисля, че може да има едно реално, истинско приятелство между нас.

- А изненада ли се, че Ирина напусна шоуто преди финала?

- Не, ни най-малко, даже може би трябваше това да стане на по-ранен етап от предаването, но така се стекоха обстоятелствата.

- Ако можеше ти самата да определиш кои родни вип личности би искала да бъдат участници в шоуто...

- Много сложен въпрос. Бих избрала една доста интересна, шарена и луда компания, но това нямаше да завърши добре. Бих вкарала Белослава - една интелигентна, красива певица, балансирана личност и би била интересна за хората. Също така поетът Добри Банев, както и Васил Петев. Според мен в такова шоу ще е добре да влезнат и две-три млади манекенки минимум. Бих вкарала и двама участници - хомосексуалисти, би било много шарено и интересно. В такава компания трябва да има и присъствие на човек от попфолка и Сашка Васева би паснала идеално в нея.

- Смяташ ли, че любовта на Емануела и Боби ще продължи и след шоуто и какво мислиш за отношението на повечето съквартиранти към нея?

- Първо смятам, че Емануела и Боби нямат никаква любов, а чисто приятелство. Телевизионно може би беше изиграно по-любовно, но няма да продължи, а ще си останат добри приятели. Иначе отношението към Емануела беше малко крайно - грозни думи се използваха за нея, но тя удържа на удара. Всеки има право на мнение, но няма право да съди другите. Аз съм научена да уважавам всеки, въпреки че си имам позиция.

- В къщата ти сподели, че ти липсва мъжко присъствие. Кой роден популярен мъж би те изкушил, ако участваше в шоуто?

- Никой, аз съм обвързана от известно време с човек, който ме чакаше навън. Не мисля, че бих се изкушила от някого, но принципно Орлин Павлов много ми харесва и в друга ситуация бих се изкушила.

- А кой би поканила на мястото на Майк Тайсън от световните звезди?

- Бих поканила Боно от „Ю ту“.

- Какво би разкрила за мъжа до теб?

- Не обичам да афиширам такива неща и досега не сме парадирали с отношенията си, но имайки предвид всевъзможните неща, които са изписани в жълтата преса, ще кажа: да, имам си приятел, за да не ме свързват постоянно с различни мъже. С Георги нямаме някакви кой знае какви планове и не живеем заедно, но животът си върви.

- А кое е най-лудото нещо, което си правила от любов?

- Аз съм свикнала за мен да правят луди неща. По време на „ВИП брадър“ имах едно излизане, защото бях водеща на една от вечерите на София фешън уик и тогава момче от охраната ми подаде един красив пръстен. Така и още не знам от кого е. Може да попитам директно чрез вестника, защото и аз самата искам да разбера и да благодаря на човека, поне да разбера от кого е. (Смее се.) Преди ми се е случвало да намирам и по 200 рози пред нас като изненада за мен.

- Ти си впечатляваща дама и докато си живяла в Италия, сигурно си ставала често обект на интерес от мъжете. Оправдана ли е славата на италианските мачовци според теб?

- В интерес на истината за пет години там имах две връзки с италианци. Да, те са галантни, грижовни и много секси, но и тук има готини мъже, навсякъде има готини мъже. Италианците са големи свалячи, докато тук общо взето очакват ние да ги гоним и сваляме, това е разликата.

- Би ли споделила някоя забавна случка, свързана с любовните ти емоции в Италия?

- Имах една забавна раздяла. Тогава ходех с един италианец и бях много влюбена в него, а той изведнъж реши да продаде целия си бизнес и си купи кон. Реши да си пътува с кончето по света и де факто аз останах самичка заради един кон. (Смее се.) Искаше да търси себе си, има и такива хора, но много често те се загубват още повече.

- Ти си завършила икономика на Ботуша. Защо освен заради семейството избра да се прибереш в България?

- Защото изобщо не исках да работя в сферата на икономиката, а да се занимавам с журналистика. В България засега ми е добре, но не изключвам варианта един ден да ми писне. След смъртта на баща ми ми се искаше да хвана цялото семейство и да ги изведа някъде навън, защото тук всичко ни напомня за него. После реших, че е най-добре да си остана в бащината къща, тук имам приятели, имам някаква кариера и не смятам, че това е вариант засега.

- Твоята баба Анахид Тачева какво ти каза, след като излезе от Къщата?

- Ами, че съм лудичка, но съм се представила доста добре и е доволна от мен.

- Смяташ ли, че престоят във „ВИП брадър“ за теб и Надя се отрази като вид терапия след тежките загуби, които преживяхте?

- Да, донякъде е един вид терапия. Определено не съм преодоляла загубата, мъката и тъгата, но излязох от Къщата с двойно по-голяма амбиция да продължа напред.

- Думите на баща ти Димитър Цонев, които си повтаряш най-често?

- По-скоро, когато ми е тежко, си повтарям „Татко, обичам те!“.

- Най-запомнящият ти се сън с него?

- През цялото време в Къщата аз сънувах само мъртви хора. Баща ми идваше всяка вечер при мен насън, говорихме си и той беше със спокойна, усмихната и блага физиономия. Не мога обаче да си спомня подробности от сънищата ми.

- За какво си благодарна на баща ти най-много?

- Благодарна съм му за всичко, той беше най-добрият баща, достоен пример за мен, брат ми и сина ми. Всички съвети, които ми е давал, са били в професионално отношение. Съветваше ме също да съм малко по-кротка.

- А за какво се молиш на Бог?

- За здраве на семейството ми и за малко повече сила за проектите, които тепърва трябва да направя и които е крайно време да подхвана един по един.

- Любимата ти мисъл или цитат?

- Аморе фати (Обичай съдбата си!).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта