Дженифър Конъли - Тези страхотни очи

 Eдна от най-атрактивните и качествени брюнетки на Холивуд празнува половин век. Носителката на “Оскар” Дженифър Конъли е в киното от дълго време, още от 80-те, когато като младо момиче влезе с Дейвид Боуи в онзи митичен и приказен “Лабиринт”. Ала нейната аристократична красота винаги е актуална. Догодина ще гледаме Дженифър Конъли в топ форма до Том Круз в продължението на поп-културната авио ешкън класика “Топ Гън”.

И на 50 години, с три деца, плюс необичайно стабилен за холивудските стандартен брак, Дженифър Конъли продължава да бъде сред най-горещите и желани жени в развлекателната индустрия. Във времена на анти-научното размиване на границите между половете и пълзяща релативизация на биологичните реалности на културния пейзаж в киното, през телевизията и до Интернет, Дженифър остава чудесно олицетворение на женствеността и нежната, богата сексуалност.

Тя е прекарала почти целия си живот в шоубизнеса. Като дете става успешен модел, после пробива в киното с големи роли в “Имало едно време в Америка” и, разбира се, “Лабиринт”. Успява да оцелее в хищническата индустрия и за разлика от повечето деца звезди продължава да просперира и след като навършва пълнолетие. Прави внушителна кариера в киното и печели “Оскар” за биографичната драма “Красив ум”. По време на снимките среща колегата актьор Пол Бетани, от когото днес има две деца.

Следващата година се очертава ключова за Конъли с премиерата на дългоочакваното и отложено заради пандемията продължение на “Топ Гън”. “Ценителите на жанра, а и на оригинала трябва да се подготвят за екшън от друго ниво и друго измерение. На този етап няма как да издавам детайли от сюжета, но продължението на “Топ Гън” ще бъде специално събитие в комерсиалното кино. Аз обичам да разнообразявам и да редувам камерни и авторски произведения с подобни зрелища”, споделя Конъли, която играе ролята на Пени Бенджамин в мегапродукцията.

Тя много добре знае, че първият филм заема много важно място в сърцата на милиони хора, израснали през 80-те, сред които е и самата тя. Том Круз изобщо не се е променил и продължава да си прави сам каскадите, които стават по-смели и рискови с всеки негов нов филм. От нея ще зависи да балансира тестостерона и огъня на реактивните двигатели с нежната, но силна естетика, която я превърна в такава любимка на добрите хора, които правят ежегодните списъци за най-красиви жени в киното, телевизията, на планетата и т.н.

Тя винаги ще носи и носталгичното влечение към класиката на Джим Хенсън “Лабиринт”. “Невероятно е как този филм успя да премине теста на времето. Аз съм очарована и за мен е привилегия да бъда част от подобно културно явление. Все още ме разпознават като “момичето от “Лабиринт” на възможно най-странните места и при възможно най-странните обстоятелства. И почти винаги ме разпознават малки момичета. В известен смисъл аз все още съм момичето от “Лабиринт” и част от мен винаги ще бъде дълбоко свързана с този филм. Може би популярността се дължи и на факта, че постоянно го дават по телевизията и честно казано май не съм се променила толкова много оттогава. А по онова време бях на 14. Странно е да се гледам как съм вървяла и говорила на тази възраст”, спомня си актрисата.

Със сигурност догодина “Топ Гън” ще ни припомни защо толкова харесваме тази брюнетка, която буквално порасна и съзря пред очите на милиони зрители и ценители.

 

Бракът с нея ме спаси 

Не е пресилено да кажа, че бракът с Дженифър ме спаси. Нито едно клише няма да е преувеличено, това е реалността. Не мога да ви опиша как срещата с нея драматично промени целия ми живот. После дойдоха децата и аз вече бях съвсем друг човек. Дженифър ми даде фокус и перспектива. С нея разбрах кое е важното в живота. Толкова много научих от нея. Толкова много неща в младостта ми бяха объркани и не се развиха правилно. Но с Дженифър парчетата от пъзела се наредиха. Тя ме промени, думите не стигат да кажа колко много дължа на тази фантастична жена.

Пол Бетани, актьор

 

Родена е да играе на високо ниво

С Дженифър имаме много общи неща - и двамата играем от деца и сме прекарали целия си живот в киното и телевизията. Аз се ориентирах към режисурата и имах възможност да работя с нея в “Красив ум”, където тя беше съпругата на централния персонаж. Без нея и нейното изпълнение този филм нямаше да бъде същият. Бях на седмото небе, когато Дженифър спечели “Оскар” именно за тази роля. Тя просто е родена да играе на високо ниво.

Рон Хауърд, режисьор

Чудесна жена и актриса, заслужава най-доброто

Толкова се радвам, че след “Красив ум” отново работим заедно по продължението на “Топ Гън”. Как лесно и приятно е да снимаш с нея. Малко са професионалистите като нея. Тя е чудесна жена и актриса, заслужава най-доброто. Помня я като дете, още от “Лабиринт”, където беше сърцето на филма и с играта си те караше да влезеш в приказката.

Ед Харис, актьор

Между ролите и децата 

През последните години Дженифър Конъли е разредила участията и се е посветила повече на своите деца. “Всичко се променя с майчинството. Работата няма как да остане същата. Сега още по-внимателно избирам проектите и целя те да са важни за мен, да ми носят нещо извън хонорара и публичността. Искам да участвам в създаването на по-ценна и стойностна култура, в която да израснат моите деца”, смята тя.

Коментари

Задължително поле