Евгения Калканджиева - Мъжкото момиче

Жени Калканджиева

Жени Калканджиева беше арестувана заради съседски скандал на 5 май и аха да засенчи генерал Мутафчийски по реакции в социалните мрежи - вариращи от съчувствие и подкрепа до типично нашенско махленско злословие.

“Пиша това първо, обръщайки се към медиите. Най-искрената ми молба е да не стоят пред вратата ми. Усещането ми е за тормоз. Дълбоко съм убедена, че битовата част от живота ми не би трябвало да предизвиква такова любопитство и внимание”, написа във фейсбук Жени.

Съобразяваме се - в това, което ще прочетете, няма нищо лично.

Българките са най-красивите жени на Земята. Това всички го знаем, нали?

Обаче има обаче едно огромно изключение - Жени Калканджиева. Тя е едва шеста по красота в света...

“Никой пророк не е признат в родния си град”, пише в Библията (Лука 4:24) и Евгения не е изключение от евангелието.

Знаете ли как според един популярен виц една жена може за нула време да стане “уличница, пияница и наркоманка”?

Достатъчно е да мине покрай пейката с комшийките пред входа на блока, без да ги поздрави. Е, Жени не е минавала така покрай тях, но още по-лошо - скарала се е със съседките.
Това бе сигнал за мощна атака на анонимното клавиатурно войнство във фейсбук. Сега бе моментът грозни, космати, пъпчиви, ниски, кривокраки, злобни и страхливи същества почти да стигнат до оргазъм, пишейки:

“Таз пък за к’ва се има?!”

“Така й се пада!”

“Изобщо не е хубава, платила си е за титлата”

“Познавам една жена, дето познава един, дето...”

“Таз найстина не е добре.”

“Веднъж ме настъпи в един бутик на “Витошка” и не ми се извини!”

Ще го кажем просто - така спрямо Жени Калканджиева могат да злорадстват само комплексирани хора, които си нямат хал-хабер за какво става дума и не са имали ни най-малък шанс да изпитат и преживеят това, през което е преминала тя.

Биткаджийка е най-точната дума, която описва характера на Евгения - близките шеговито я наричат Жени д’Арк. Тези, които работят с нея и които я познават добре, знаят още едно сигурно нещо: че е много готина - мъжко момиче.

“В десетката на Мис Свят попаднах също без да се напъвам особено. Бях много недсициплинирана и буйна миска. В строго охранявания хотел ме хванаха, че пуша в компанията на Мис Макао, Мис Нова Зеландия и Мис Австралия. Събрахме се да пушим в тоалетната и като се включи алармата - охрана, отговорнички... После със същите миски тръгнахме да бягаме по аварийната стълба, за да играем тайно на онези машинки с монети. Изловиха ни и - второ мъмрене. А после и аз, и Австралия, влязохме в десетката...”

Тя е съвсем обикновен човек, със своите фобии, грижи и неволи като всички нас: “Страх ме е от гръмотевици, светкавици и солариуми! Особено от солариуми. Като ме затвори това нещо, имам чувството, че няма да мога да отворя вратата и ще се опека като пиле.

Жени не вижда вечер - а хората си мислят, че е високомерна: “Не виждам на тъмно. Имам сериозен проблем, първо трябва да нося очила, но не нося. И вече не карам кола. Когато съм в някое заведение, аз може да гледам право в човека, но не го виждам. И хората мислят, че се надувам...”

И е доста суеверна: “Постоянно си целувам телефона. Когато видя еднакви цифри, почвам да си мисля желания и да целувам телефона. - По три пъти и обикновено имам по много желания: и за това, и за онова, и за работата, и за къщата, и за приятелката.”

Освен всичко друго, Жени пее прекрасно, твърдят хора, които са ходили с нея на пиано бар. Мечтата є била да стане певица - като малка по цял ден се е разхождала и репетирала с дезодорант в ръка.

И пак пред близки Жени се е заклела тържествено един ден да напише книга. Книга, в която ще има истината за целия є живот и за всичко, което се е случвало...
Чакаме с нетърпение, Жени!

 

Блондинка по природа 

Жени си припомня с усмивка: “Бях русо, ама бяло-русо дете, доста пухкава. Сега като се гледам на снимките от детската градина ми е много смешно. Като малка хич не съм била “съвършена” - имах уши на маймунче и майка ми ги залепяше с лепенки, за да не ги подгъвам докато спя. А краката ми бяха хикс-образни и трябваше да нося шини ето тук - около коленете. Била съм на 3-4 години. Радвам се, че майка ми тогава ми е обърнала внимание. Тя ме гледаше основно, макар че най-хубавите ми детски години бяха при баба на село. Там се събираше една детска тумба от цяла България и се скъсвахме от игри и надлъгване. Спомням си, измислих следната лъжа: че имаме дистанционно за библиотеката вкъщи и като ни потрябва книга, щрак с дистанционното и то ти вади книгата.”

 

За нея

Данък обществено мнение не плаща

Харесвам Жени Калканджиева, защото познавам ума и душата й! Кой от всичките тези, които нямат лица, знае какво е преживяла, през какво е минала и с какво е успяла да се справи? Какво, като се подигравате на това силно момиче?! Нима това ще направи живота ви по-смислен?! Нима с това ще придобиете лица?! Тя е от онази порода, която данък обществено мнение не плаща.

Илиана Раева, спортист и общественик

 

Верен и всеотдаен приятел

Един ден й се обадих и є казах, че имам нужда от помощ. Тя отговори “Разбира се, казвай какво трябва да се прави.” - дори не попита за какво става въпрос, дали е по силите є, дали ще има възможност. Тя е верен и всеотдаен приятел, Жени Калканджиева е човек като всички нас. Както тя, така и всички ние не сме имунизирани от импулсивна реакция. Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък.

Ива Екимова, пиар експерт

 

Въпреки характера си, слуша

Жени не е професионална актриса, но ме гръмна на кастинга за филма “Ятаган”. Беше научила два листа басамак, говорим за плътен текст две страници, който не е прост текст, а са несъществуващи изрази на човек, който е некомпетентен. И аз бях с отворена уста! Хубавото е, че въпреки характера си - тя има много здрав характер - тя много слуша, много се вслушва и веднага го пречупва през себе си и го прави. За киното това е безценно.

Васил Василев-Зуека, актьор

 

Железен приятел

Тя е мъжко момиче, железен приятел, човек с ясно изразена позиция и болезнено чувство за справедливост.

Йоко Захариев, певица

Коментари

Задължително поле