Родната къща на Хитлер става полицейски участък

Разкриха десетокласник, потрошил стадион в Еленско

Екстремни емоции без покрив над главата BMW M8 Competition спринтира за 3,3 секунди от 0 до 100 км/ч и развива 305 км/ч

Стафилококово хранително отравяне е причина за състоянието на децата в Ямболско

Полицаи с дрегер при бойци от СК „Шуменска крепост“ Деца разказаха за невнимателни шофьори

Борислав Цеков за номинацията на Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Умната държава пази тези хора и използва техния капацитет

Условни присъди и глоби за четирима от ТЕЛК в Стара Загора, обвинени за подкупи

Явор Нотев: Цацаров не е податлив на натиск, той е подходящата кандидатура за шеф на КПКОНПИ

„Обединени патриоти“ наложиха Валери Симеонов за зам.-председател на НС ДПС напусна залата в знак на протест, "Атака" се възмути от новия пост на "провалилия се вицепремиер"

Ясен Тодоров: Цацаров ще влезе с летящ старт в КПКОНПИ, ако бъде избран от НС

Излизат 101 вечни книги на България

Папа Франциск пристигна на посещение в Тайланд, ще се срещне с краля

Пентагонът: ИДИЛ се е възползвала от турската инвазия в Сирия и от американското изтегляне

Доц. Мангъров за смъртта на 3-годишното дете: Става дума за скоротечно протичане на една инфекция

Няма повече пясък в часовника В четвъртък и Франция ще ратифицира Протокола за членство на Северна Македония в НАТО, остава Испания

Ивайло Захариев: Успешният брак у нас зависи от мъжа

Изневярата според мен е липса на любов

В моето семейство, аз съм по-романтичният

Да си роб на собствените желания и страсти не е мъжко, а детинско

Трябваше да избирам дали да остана обикновено тревоманче, или да си следвам мечтата

– Ивайло, колко време ще отделиш за почивка това лято и върху какви нови проекти работиш?
– От началото на юли вече имам време за почивка и сега обръщам повече внимание на семейството си, а и успявам да се фокусирам върху новите неща. Съвсем скоро започваме репетиции на представлението „Пеперуди, пеперуди” на режисьора Ники Априлов, като в главната женска роля ще е Кристина Белчева. Спектакълът е за Благоевградския театър и мисля, че ще стане доста любопитно представление.

– Кога ще бъде премиерата на сръбския филм „Южен вятър”, за който ти бе забелязан, благодарение на сериала „Под прикритие” и как се чувстваш в ролята на мафиотски син, а не на добрия герой?
– На 27-ми август в Ниш, а в момента от екипа преговарят с продуцентите на „Под прикритие” – как би могла да стане премиерата тук, защото според мен този филм ще се хареса и у нас. Мисля, че ще бъде хит, а за мен беше голямо удоволствие да играя в него с Христо Шопов. Иначе досега не бях заставал от другата страна на барикадата и ми беше интересно, понеже изисква съвсем различна нагласа, въпреки че всъщност в този филм не играя нито от добрите, нито от лошите, а играя от глупавите. Моят герой прави една глупост, която му коства много, но нека не разказвам повече от сюжета, за да бъде изненада.

– Докато снимахте в Сърбия какво ти хареса и какво не?
– Бях впечатлен от работния екип, който беше на много високо ниво. Хареса ми и кухнята им – не само сръбската скара, но и всички неща, които правят с люти чушки по характерен начин. Не ми хареса това, че навсякъде се пуши, аз съм отвикнал от това и ми прави лошо впечатление.

– Запознал си се с тенис легендата Новак Джокович, докато сте тренирали във фитнеса. Какво впечатление ти направи?
– Нямахме много време да си говорим, защото той беше доста зает с подготовката си за голям турнир. Като му казах,че съм български актьор, той се зарадва, но наистина беше много отдаден на работата си и тренира супер активно. Например, като направи един пълен шпагат и ме изненада, но явно в тениса, освен другите качества е нужно и човек да е супер добре разтегнат.

– Новата постановка, в която участваш с Бойка Велкова – „Усещане за любов” – е един новаторски музикално-поетичен спектакъл. Какво те провокира в него?
– Най-вече подходът към поезията, това че не правим просто един рецитал на стихове, ами ги претворяваме в театър. Правим ги така, че да бъдат гледаеми и интересни – добавили сме към тях танци и красиви картини от класически автори. Много ми харесва подборът на произведенията, които Бойка направи, а и публиката също реагира изключително емоционално и бих казал – на място. На 22 юли го играем в Балчик, а след това – на 4-ти август в Бургас и на остров Света Анастасия.

– Какво послание отправяте към зрителите?
– Според мен за многообразието на любовта, за това, че можем в най-различни моменти да видим красотата и да се обърнем с внимание към човека срещу нас. Любовта има различни проявления – дали ревност, дали изпепеляваща страст, дали действия от глупост от страна на влюбения…

– Изневяра можеш ли да простиш?
– Изневярата според мен е липса на любов. Човек не може да изневери и в също време да твърди, че обича, като тук не говорим за емоционално обичане. В нас хората се събуждат различни страсти, и всеки може да се запознае с впечатляващи хора, но точно неговият избор го различава от всички останали живи същества на планетата, които нямат тази свободна воля и този разум. Така че, не трябва да се отказваме лесно от това, въпреки че и много животински видове са моногамни и за цял живот са заедно, а ако един от партньорите умре – не си намират друг.

– С Бойка Велкова и съпругът й Теодосий Спасов станахте ли приятели покрай спектакъла?
– Да, с Бойка наистина успяхме да се опознаем и се радвам за това. Лично аз черпя с пълни шепи от мъдростта, която тя носи. Теодосий също е великолепен творец, който толкова пътува, че сме се срещали само за малко на репетиции и на премиерата, но винаги ми е било приятно.

– В твоето семейство как поддържате любовта и романтични ли сте?
– В семейството аз съм по-романтичният, така го установихме. (Смее се.) Опитваме се с Миряна да поддържаме връзката си жива и да не се оставяме ежедневието да ни завладее – да изпълняваме функции и задължения, без да си обръщаме внимание един на друг. Стараем се да правим нещата, както в началото – да излизаме само двамата и да се забавляваме, както когато сме били гаджета, но обичаме дори само да седим и да си говорим.

– Много млади хора днес не виждат смисъл в брака?
– Защото не са имали добър пример, но обезсмислянето на брака идва и от това, че е превърнат в институция. Първопричината да има брак не е в това двама души да са заедно, като в капан, а да си помагат и да знаят, че винаги ще има човек до тях. Друга причина да се обезсмисля бракът е, че в момента имаме липса на мъже, които могат да удържат на думата си! Според мен, ние мъжете сме ключът към успешния брак в България, защото така, или иначе жените сте всеотдайни и още вярвате във възможността човек да остане с другия докрай. Докато в мъжете, които срещам виждам, че са повлияни от консуматорска култура, в която днес може да си харесаш един човек, а утре – друг и да нямаш отговорност към нищо, да си роб само на собствените си желания и страсти, което не е мъжко, а детинско! Ако един мъж не може да каже – ще бъда с теб завинаги и после не го направи наистина, то колкото и документа да подпише, няма значение. Ако е готов – какво по-хубаво от един сватбен ден, в който да се отпразнува това решение, а в бъдните години двамата да си спомняте за този празник!

– Помагал си на хора с наркотична зависимост в група за взаимопомощ „Изход”. Защо младите посягат към дрогата?
– Любопитство. Това, че масовата култура ги убеждава, че да пробваш не означава да се пристрастиш, което не е пълната истина. Има някаква истина, но всяка добра лъжа е непълна истина, защото от веднъж човек може да не се пристрасти, обаче удоволствието, което ще изпита като сравни с това, което изпитва без наркотици – може да го накара да пожелае пак.

– На теб какво ти помогна да се откъснеш от дрогата?
– Моята мечта да стана актьор ме провокира да зарежа тревата, защото тя взимаше голяма част от времето и мислите ми. Човек, като се напуши и не е най-работоспособният за театър, защото там трябва да бъдеш добре концентриран, за да сътвориш нещо ново, а така е и с филмите. Тогава трябваше да избирам дали да остана обикновено тревоманче, или да си следвам мечтата и резултатите от избора ми са налице.

– Според теб има ли за какво да протестираме масово днес?
– В нашата страна човек трябва да бъде граждански активен, а протестът е само едно от възможните действия, като има нещо нередно. Като спрем да чакаме държавата да се погрижи за даден проблем и можем да излезем от тази клопка. Ето сега, преди месец – две села се бяха събрали, защото междуселските пътища са много разбити и бяха започнали да събират дарения, за да си направят пътя. Със съпругата ми харесахме идеята, а тя има и баба в едното село и решихме и ние да се включим. Хората там не са седнали да протестират, а са казали – щом общината не го прави – ние! Събраха пари, ние също дарихме и пътят вече започна да се прави. Такива неща липсват у нас…

– Участваш в постановката „Бай Ганьо”. Сблъскваш ли се често с байганьовщина?
– Байганьовщината си е част от нас – много или малко, вече с годините по-малко, но винаги ще има полъх от бай Ганьо у българина. Докато имаме бедност, докато мислим главно за това как да свържем двата края – човек не може да помисли за по-възвишени неща, за морал… Всъщност понякога хората е добре да бъдат провокирани чрез нещо, не може само да се гледа за прехраната и собствения интерес, а трябва да успеем да прескочим личния си келепир. Пътувайки из България, вече виждам, че има проблясъци, а и сега, когато имаме по-голям достъп до информация и можем сами да се видим отстрани – вече няма нужда някой да ни осмее в творба!

– Притеснява ли те това пристрастяване към новите технологии от младите хора и успяваш ли да опазиш децата си?
– С всяко ново нещо човек може да злоупотреби, прекали и сбърка. Тази грешка, която родителите правят у нас – да дават свободен достъп на децата си до мултимедийни устройства, на запад вече е видяна и там се ограничават, докато ние, като че ли все още нямаме това разбиране, че екраните всъщност ощетяват децата ни. Гледането в устройствата им спестява мисловния процес и лично аз предпочитам децата ми да гледат рядко в екраните и да общуват повече с приятели. Позволяваме им, но само в петък, събота и неделя, за да не се превръща в ежедневие. Таблетът и екранът не са детегледачка, а много родители разчитат да дадат нещо в ръцете на детето, за да си спечелят някой и друг час, което в редки случаи е ок, но когато е системно е проблем, особено при малките деца.

– Как се забавляваш с децата и съпругата?
– С настолни игри, харесваме такива със зарчета. С Миряна обичаме да съберем приятели и да си направим малък турнир с настолни игри, а с децата много обичаме да излезем някъде навън и да щуреем заедно, да си правим приключения. (Смее се.) Сега искаме да отидем на къмпинг в Родопите, защото обичаме и планината, а не само морето.

– Вярваш ли в силата на молитвата?
-Да. Отделям си време през деня за молитва, защото за мен това е един от начините да общувам с Бог, освен четенето на Библията. Аз много пъти съм се молил за изцеление на хора и вярвам, че се е случвало, но не заради моите молитви, а заради това че Бог изцелява. Също така за мен са се молили, когато имах сериозни проблеми и болки в кръста и още на момента си отиде болката! Молитвата ми помага във всякакви моменти, като ми предстои нещо важно и трудно, задължително се моля.

– Любим цитат?
– С тези стихове на Андрей Сладкович, които са ми любими, започва нашето представление „Усещане за любов“:
Аз мога и без твоите устни, аз мога и без твоите ръце,
аз мога в тъга да те напусна, да не получа твоето сърце,
аз мога да умра от жажда тежка, аз мога да тъгувам в самота,
аз мога да стоя в пустиня жежка, аз мога да изчезна от света,
аз мога да погубя своя глас – не мога да не те обичам аз!

Нашият гост
Актьорът Ивайло Захариев спечелва любовта на зрителите с ролята си на доброто ченге Мартин в най-успешния български сериал „Под прикритие”. Талантът му обаче е оценен от специалистите още с дебютът му във филма „Номер 1”, който печели „Златна роза” през 2011 г. Ивайло е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Той владее жестомимичния език и участва като гост актьор в постановки на театър „Мим-арт”, съставен от глухи актьори, а също така е посланик на дейността. Друга кауза, с която той е ангажиран дълго време, е подкрепата на наркозависими младежи. Докато изпълнява тази мисия, той се запознава със съпругата си Миряна, с която имат двама сина – Филип и Дамян.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

 1. Заглавието е мега дразнещо, и сексистко. Брака зависи и от двете страни. Винаги. Едната ако не бива, и брака няма да го бива.

 2. Много харесвам Ивайло още от Под прикритие. Много е готин, липсва ми този сериал.

 3. Това е задължително свидетелство от всички, аз съм тук, за да позная целия свят за човек, който е спасил моите отношения и този велик човек се нарича д-р ИЗОЯ. Наистина той свърши страхотна работа за мен, като върна моя бивш любовник, който ме напусна, и обеща, че никога повече няма да се върне при мен. С това осъзнах, че раздаването на подробности на д-р ИЗОЯ на света ще направи много добро на онези, които са счупили домове или отношения за него, за да ви помогнат да поправите разбити отношения или ваш брак. Можете да се свържете с него чрез неговия имейл адрес: drizayaomosolution@gmail.com или да се обадите директно на [12098373537]. Свържете се с него и вижте какъв е вашият проблем
  ще бъде решен в рамките на 24 часа. Той също така е специализиран в следните въпроси …
  (1) Искате бившия ти бек.
  (2) Искате да бъдете повишен във вашия офис.
  (3) Искаш мъжете / жените да те следват.
  (4) Искате дете.
  (5) Вие сте предприемач и искате да спечелите договори
  (6) Искаш съпругът ти да бъде твой завинаги
  (7) Имате нужда от духовна помощ.
  (8) Вие сте били измамени и искате да възстановите загубените пари.
  (9) Спрете развода
  (10) Позоваване на парични ритуали
  (11) Спечели изборите

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.