Извънземен „баварец“

Метеоритен материал декорира единствен поръчков екземпляр от BMW Серия 8

p90333162_highres_the-all-new-bmw-indi

Проектите за единични модели дават възможност на техните създатели да вложат смели идеи, които е невъзможно да бъдат реализирани в серийно производство. Такава е ситуацията с BMW M850i xDrive Coupe Night Sky. Дългото моделно означение маркира истински уникат, изработен от отдела за персонализация BMW Individual.

55-1-6kol

Специалистите по индивидуален стил излизат от пределите на Земното кълбо и буквално вкарват звездното небе в автомобила с материи от други галактики. Някои уреди за управление са покрити с метеоритен материал, което изстрелва в космическа орбита нивото на ексклузивността в този „баварец“.

55-2-6kol

Въодушевлението от безкрайните простори на вселената се отразява също така в осветени изображения на звезди върху конзолата. Декорациите, облегалките на седалките, спирачните дискове и определени външни детайли, които са оформени с „извънземен“ дизайн.

p90333169_highres_the-all-new-bmw-indi

Галактическото BMW M850i xDrive Coupe Night Sky бе представено в нощта на 3 срещу 4 януари – време с обилен метеоритен дъжд. Дъждът от падащи „звезди“ се образува от кратковременно навлизане на Земята в орбитата на астероид, чийто частици проникват и изгарят в атмосферата. В редки случаи малки небесни тела преминават през атмосферата и падат на повърхността като метеорити. Материали от тях са използвани в оборудването на уникалното BMW. С метеоритен камък са покрити конзолата, старт-стоп бутонът на двигателя V8, лостът на 8-степенната автоматична трансмисия и други превключватели. С инкрустации от метеоритен материал са украсени и праговете.

p90333170_highres_the-all-new-bmw-indi

Други отличителни черти на автомобила с мощност 530 конски сили са кожената тапицерия в трицветен дизайн, интериорното LED осветление тип звездно небе и други дизайнерски интерпретации на космическата тема.

Коментари

Задължително поле