Шефът на сигурността на Ватикана подаде оставка

Взрив от вирусен хепатит тип „А” в котленското село Градец

Старши комисар Николай Николов: Полфрийман ще бъде освободен днес, има забрана за напускане на страната

Изнасяме една трета от българското сирене Над 23 000 тона стига експортът през 2018 г.

138 катастрофи с 13 загинали са станали в Търновско за 8 месеца Ранените са 208 души

Първият скеч на 7/8 TV е за Димитър Пенев (ВИДЕО)

Плащаме двойно по-скъпо за руски газ

Xbox джойстик вече и за Apple Геймпадът е на цена от 59,95 щатски долара

Протестиращите каталунци завзеха летище в Барселона (ВИДЕО) Броят на ранените през първия ден на сблъсъците с полицията надхвърли сто

Българският представител в Съвета по култура на фондация „Микеланджело” е директорът на музей „Етър“

Президентът Радев: Само свободни и независими медии могат да се противопоставят на опасностите пред демокрацията

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 16 октомври 2019

ГДБОП влезе в БФС

Над 2000 посетители ще събере форумът Innowave Summit във Варна Еврокомисарят Мария Габриел и човекът-идея Шед Симов са сред лекторите на високотехнологичната конференция

Имотите поскъпнаха с 6,5% за полугодието 62% ръст на цените в столицата от 2013 г. насам

Поскъпването на имотите в страната се очаква да продължи с умерени темпове през следващите години.

Дават по 1117 евро за кв./м в София, 837 евро във Варна и 765 евро в Пловдив

Нарастват сделките на зелено

Имотите у нас са поскъпнали с 6,5% от началото на годината, показва анализ на Райфайзенбанк, изготвен съвместно с имотна компания. “През 2018 г. се постигна рекорден годишен растеж от 7,2% средно за страната и приблизително 20% от 2015 г., когато цените на имотите започнаха да растат за първи път след кризата. През първото шестмесечие на 2019 г. цените на имотите на национално ниво се увеличават с 6,5% на годишна база”, коментира Георги Георгиев, началник отдел “Управление на обезпеченията” в Райфайзенбанк.

Очакванията са поскъпването на имотите да продължи с умерени темпове през следващите няколко години.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ в София през първата половина на годината достига 1117 евро, при 1105 евро през 2018 г., пише в анализа. Увеличението на цените от 2013 г. насам е с 62%. Цените на имотите в Пловдив също бележат значителен ръст през последните три години – общо с 33%, като в града има много нови и строящи се проекти. Средната цена на квадратен метър в Пловдив през 2019 г. е 765 евро. Варна е градът, в който цените на имотите се променят най-плавно. В морската столица към края на юни цените са средно 837 евро на кв.м, което е ръст от 7,6% за последните три години. В Бургас цените на имотите отчитат повишение от 19,5% от 2016 г. насам, като достигат 863 евро\кв.м.

“Еуфорията се разпростира и към по-малки градове – Русе, Стара Загора, Плевен, Враца, като в големите областни центрове все по-често наблюдаваме сделки на зелено, далеч преди достигане на етап груб строеж”, казва Георгиев. Според него повечето от новите проекти са с добро качество, локация, план за развитие и реализация.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.